Városlista
2019. július 19, péntek - Emília

Hírek

2018. Július 03. 16:14, kedd | Belföld

Megtalálták a bombát Budapesten a Dunában

Megtalálták a bombát Budapesten a Dunában

Találtak egy robbanótestet a Dunában, de annak beazonosítása csak szerda reggel kezdődik meg.

Ezt a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs vezetője mondta el kedd délután az Origónak. Azt Markovics Zita sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta, hogy ez az a bomba, amit reggel óta keresnek, vagy sem.

A tűzszerészek július 2-án, hétfőn este jelentették be, hogy bombát találták a Dunában. A bombáról azonban már két hete tudtak, akkor fedezték fel.

Egészen pontosan egy magáncég vette észre a II. világháborús bombát a víz alatt, és jelezték azt a rendőrségnek.

Csakhogy ma jó ideig nem találták a bombát, így a korábban jelzett lezárások is elmaradtak. A lezárásokról itt olvashat, ennek van jelentősége, hiszen lesznek lezárások, minden bizonnyal holnap, egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy mikor.

A búvárok munkáját elsősorban az nehezítette, hogy a bomba a Duna egy mélyebb részén van, így gyakorlatilag csak tapogatózva tudták azt keresni.

Markovics Zita elmondta:
"A tűzszerészek szerdán a beazonosítás után döntenek a kiemelés módjáról. Hozzátette: az esetleges útlezárásokról, forgalomkorlátozásokról, kitelepítésekről időben tájékoztatják majd az embereket."

A bombát két hete azután vették észre, hogy egy baleset után kiemeltek egy autót a vízből.

Forrás: origo.hu

Kép: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 19. 14:02, péntek | Belföld

Milliárdos csalás miatt vádat emeltek Kecskeméten

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és pénzmosás miatt vádat emeltek egy bűnszervezet kilenc tagja ellen, mert 2,1 milliárd forintnyi jogosulatlan támogatást szereztek meg.

2019. Július 19. 12:01, péntek | Belföld

Elítélték a zárkaajtóba áramot vezető féltestvéreket

Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt tíz év fegyházra, illetve két és fél év börtönre ítéltek első fokon, nem jogerősen két fogvatartottat, mert 2017-ben áramot vezettek zárkájuk ajtajába

2019. Július 19. 09:59, péntek | Belföld

Négykilónyi drogot hozatott magának Hollandiából egy mindszenti férfi

Különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása miatt indult nyomozás egy 44 éves mindszenti férfi ellen, aki a gyanú szerint csaknem négy kilogramm kábítószert küldött magának Hollandiából.

2019. Július 19. 08:54, péntek | Belföld

A Racing Django futott be elsőként az 51. Kékszalagon

Rendkívül gyenge szélben zajlott az 51. Kékszalag Nagydíj első versenynapja, amelynek során a Racing Django haladt át elsőként a balatonfüredi célvonalon.