Városlista
2019. december 5, csütörtök - Vilma

Hírek

2018. Július 03. 16:14, kedd | Belföld

Megtalálták a bombát Budapesten a Dunában

Megtalálták a bombát Budapesten a Dunában

Találtak egy robbanótestet a Dunában, de annak beazonosítása csak szerda reggel kezdődik meg.

Ezt a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs vezetője mondta el kedd délután az Origónak. Azt Markovics Zita sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta, hogy ez az a bomba, amit reggel óta keresnek, vagy sem.

A tűzszerészek július 2-án, hétfőn este jelentették be, hogy bombát találták a Dunában. A bombáról azonban már két hete tudtak, akkor fedezték fel.

Egészen pontosan egy magáncég vette észre a II. világháborús bombát a víz alatt, és jelezték azt a rendőrségnek.

Csakhogy ma jó ideig nem találták a bombát, így a korábban jelzett lezárások is elmaradtak. A lezárásokról itt olvashat, ennek van jelentősége, hiszen lesznek lezárások, minden bizonnyal holnap, egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy mikor.

A búvárok munkáját elsősorban az nehezítette, hogy a bomba a Duna egy mélyebb részén van, így gyakorlatilag csak tapogatózva tudták azt keresni.

Markovics Zita elmondta:
"A tűzszerészek szerdán a beazonosítás után döntenek a kiemelés módjáról. Hozzátette: az esetleges útlezárásokról, forgalomkorlátozásokról, kitelepítésekről időben tájékoztatják majd az embereket."

A bombát két hete azután vették észre, hogy egy baleset után kiemeltek egy autót a vízből.

Forrás: origo.hu

Kép: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 05. 18:00, csütörtök | Belföld

Változóban a magyarok vásárlási szokásai

Az online vásárlás térhódítása hihetetlen mértékben átalakítja az elmúlt 20-25 évben Magyarországon kialakult, havi egy-két nagybevásárlással működő vásárlási szokásokat

2019. December 05. 14:00, csütörtök | Belföld

Százmilliós adócsalási ügyben indult eljárás Szegeden

Háromszázmillió forintos adócsalás miatt indult eljárás vagyonvédelmi cégek vezetői ellen, az ügyészség kezdeményezte az öt férfi letartóztatását

2019. December 05. 12:40, csütörtök | Belföld

Helyreigazítás!

2019. December 05. 11:31, csütörtök | Belföld

Hamar használja fel az Erzsébet- utalványát!

Aki ebben a hónapban nem használja fel az Erzsébet-utalvány bármilyen formáját, annak elvész a pénze. Az Erzsébet Utalványforgalmazó 2020. január 1-jétől már csak a beváltott utalványok elszámolásával foglalkozik - hívja fel a figyel