Városlista
2020. augusztus 4, kedd - Domonkos

Hírek

2012. November 04. 15:42, vasárnap | Kék hírek
Forrás: mno.hu/hirtv.hu

Megtalálták a gyilkost a facebookon.-Videó

Megtalálták a gyilkost a facebookon.-Videó

Elrendelték a kaposvári fiú feltételezett gyilkosainak előzetesét. A nő sajtóinformációk szerint 200 ezerért bérelte fel a hajléktalanokat. Az eset kapcsán a Facebookon ismét a halálbüntetés visszaállítását követelik.

A Kaposvári Törvényszék 2012. november 4-én elrendelte P. Erika, B. József és K. József előzetes letartóztatását – írja a Police.hu.A Sonline.hu szerint a 47 éves nőn kívül az 57 esztendős és a másik, 41 éves hajléktalant isbevitték a bíróságra vasárnap délelőtt.Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője a Hír Televíziónak elmondta, a letartóztatás legfőbb oka, hogy megalapozottan gyanúsíthatók egy akár ténylegesen életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekménnyel. Ezenkívül fennáll a szökés, az elrejtőzés, illetve a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye is. Az utolsó indok, amit a bíróság a két férfi esetében megállapított, az a bűnismétlés veszélye, mivel az 57 éves férfi többször volt büntetve.

A Kapos.hu információi szerint a fiú nevelőanyja 200 ezer forintért bérelte fel a két hajléktalant, akik brutális kegyetlenséggel ölték meg a fiút.

Ezután a legnagyobb közösségi oldalon már felháborodásának adott hangot a „társadalom”, s több felhasználó is a halálbüntetés visszaállítását követeli.

A közösségi oldalon kering a kaposvári kisfiú meggyilkolásával gyanúsított nő fényképe, a fotó alatt az olvasható: „vissza a halálbüntetést”. Legutóbb aBándy-gyilkossággerjesztett hasonló indulatokat.

Szigorúbb alkalmassági vizsgálatra lenne szükség a nevelőszülők esetében

Dudás Zsanett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány gyermekvédelmi szakembere közleményében arról tájékoztatott, hogy a jelen eset és a korábbi években nevelőszülők által elkövetett gyermekgyilkosságok arra engednek következtetni, a nevelőszülővé válást segítő tanfolyamok, alkalmassági vizsgálatok környékén valami feltehetőleg nincsen rendben.

A szakember arról is beszámolt, csodálkozva olvasta már többször a Szeged környékén megjelent nevelőszülő-toborzókat, melyből akár anyagi agitáció is kivehető. A Mátrix véleménye az, hogy aki gyermeket venne magához, az ne a pénzbeli járandóság miatt tegye elsősorban, hanem az adott gyermek megmentése érdekében – írják.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 03. 16:00, hétfő | Kék hírek

Részegen vezetett kamiont egy sofőr az M1-es autópályán

A sávját sem tudta tartani, jobbra-balra kacsázva közlekedett egy részeg bolgár kamionos, akit a rendőrök az M1-es autópályán állítottak félre

2020. Augusztus 03. 09:58, hétfő | Kék hírek

Százötvennél több határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

154 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2020. Augusztus 02. 09:52, vasárnap | Kék hírek

Gyilkosság történt Csepelen

Holtan találtak egy férfit Csepelen, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) halált okozó testi sértés gyanújával nyomoz - közölte a rendőrség vasárnap reggel a honlapján.

2020. Augusztus 02. 06:07, vasárnap | Kék hírek

Nem akartak gyalogolni, ezért elvitték az autót, majd balesetet szenvedtek

A keszthelyi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát, vádemelést javasolnak egy 35 éves és egy 37 éves zalacsányi férfival szemben.