Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2013. Január 29. 10:51, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Megtriplázta népszerűségét a Windows Phone 8

Megtriplázta népszerűségét a Windows Phone 8

Bár Amerikában nincs nagy sikere, Európában egyre kedveltebb a Microsoft mobilos platformja.

A Microsoft Windows Phone 8-cal kapcsolatos hadjárata már most meghozta az eredményét, legalábbis ezt bizonyítják a legfrissebb fogyasztókkal kapcsolatos elemzés adatai, amelyek a Kantartól származnak. A hírek szerint a Windows Phone közel megtriplázta Nagy-Britanniában a részesedését, 2,2 százalékról 5,9-re nőtt 2012. utolsó negyedévére.

Európa több területén is hasonló siker született, így például Olaszországban is, ahol mostanra éves szinten több mint 10 százalékkal emelkedett a részesedésük, 13,9 százalékra. Ennek ellenére a platformra még igen hosszú út vár, ha utol akarja érni az Androidot és az iOS-t. A Google Kínában, Spanyolországban, Ausztráliában és Németországban is az első, míg az Apple Japánban és Amerikában van élen.

A Windows Phone teljesítménye ugyanakkor a kínai és az amerikai piacokon továbbra is alulmúlja a várakozásokat. Mivel a világ két legnagyobb piacáról van szó az okostelefon-ágazatban, ezért ez egy további kihívás marad a redmondiak számára. A Microsoft számára reménykeltő lehet a Windows Phone 7.8 érkezése, illetve az olcsóbb készülékek, mint például a Nokia Lumia 620 elérhetősége is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 15. 13:02, szerda | Belföld

Augusztus elsejétől tíz regionális vasútvonalon visszaáll a korábbi menetrend

A MÁV Zrt. tíz vasútvonalon már augusztus 1-jétől visszaállítja a korábbi, megszokott alapmenetrendet - közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel.

2020. Július 15. 11:01, szerda | Belföld

Emelkedésre számít a tőzsdén az elemző

A pozitív nemzetközi befektetői hangulat felhúzhatja a tőzsdeindexet a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint.

2020. Július 15. 10:02, szerda | Belföld

Életbe léptek a beutazási korlátozások

Hatályba léptek a koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt elrendelt beutazási korlátozások.

2020. Július 15. 09:52, szerda | Belföld

Májusban jelentősen csökkent az építőipari termelés

Májusban az építőipar termelése 20,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi magas szintjétől, és áprilisihoz mérten 20,3 százalékkal csökkent szezonálisan és munkanaphatással kiigazítva.