Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Január 16. 14:37, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Megugrottak a magyar árak

Megugrottak a magyar árak

Nem igazodnak a legfrissebb inflációs adatok a kormányzati kommunikációhoz: tavaly decemberben 5,6 százalékkal emelkedtek az árak hazánkban, így az idősek mindennapjait érintő elvonások idén legalább hat százalékkal rövidítik meg a nyu

A nyugdíjasokat érinti a legsúlyosabban a bolti árak elszabadulása és a rezsiköltségek két számjegyű emelkedése, mivel a többi kormányzati megszorítással és a hatósági áremelésekkel még a nyugdíj minimális emelése ellenére is több mint hat százalékkal ér kevesebbet, mint egy évvel ezelőtt. A lakhatáshoz nélkülözhetetlen háztartási energia, a vízdíj, a szemétszállítás, a csatornadíj ugyanis 8-15 százalékkal nőtt, amely a társasházban élők közös költségét is drasztikusan emeli. A helyzetet tovább rontja, hogy az időseket viseli meg a legnagyobb mértékben a gyógyszerek és az alapvető élelmiszerek árának elszabadulása.

A jórészt az adóemeléseknek köszönhető infláció már hónapok óta
Magyarországon a legmagasabb az EU mind a 27 tagországa közül: miközben nálunk decemberben 5,6 százalékkal többe került az élet, mint 2008-ban, az uniós átlag mindössze egyetlen százalékpontos emelkedést mutatott - írja a Magyar Nemzet.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről