Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2017. December 14. 16:15, csütörtök | Belföld

Megújul a Velencei-tó partja

Megújul a Velencei-tó partja

Hamarosan hatalmas munkák kezdődnek a Velencei-tó partján: felújítják a partfalat, természetközeli állapotba hozzák a part menti területeket. Minderre 14 milliárd forintos uniós forrást használnak majd fel.

Csütörtökön projektindító rendezvényt tartottak Gárdonyban, ahol Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos Fejér megye legnagyobb beruházásának nevezte a Velencei-tó partfalának komplex felújítását magába foglaló projektet. A munkálatok célja a tó vízminőségének javítása, a part menti területek természetközeli állapotának biztosítása, illetve környezettudatos rehabilitációja.

A munkákhoz az Európai Unió 14 milliárd forintot biztosít, a munkálatok tervezett befejezése 2021 augusztus.

L. Simon László országgyűlési képviselő elmondta, hogy jelenleg a partszakaszok „retrohangulatot árasztanak”, a strandok és kikötők pedig „katasztrofális állapotban” vannak, ezért a projektet nagyon szükségesnek tartja.

Forrás: nlcafe.hu

Kép: MTVA/BIZOMÁNYOSI: FALUDI IMRE

Címkék: megújul, velencei-tó

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 24. 11:14, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 38. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. Szeptember 24. 11:11, vasárnap | Belföld

Nébih: megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az őszi esőzések miatt vasárnaptól megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján szombaton.

2023. Szeptember 23. 13:00, szombat | Belföld

Nagy Márton: a jövő évnek a növekedés helyreállításáról kell szólnia

Az idei az infláció letörésének éve, ám a pénzromlás egy számjegyű tartományát elérve jövő évben el kell kezdeni a gazdasági növekedés helyreállítását - jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter.