Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Június 03. 14:45, péntek | Sport
Forrás: OrientPress

Megújulnak a budapesti sportuszodák

Megújulnak a budapesti sportuszodák

Az olimpiai központként is működő Hajós Alfréd, Széchy Tamás és Császár-Komjádi Sportuszoda korszerűsítése elengedhetetlen. E létesítményekben készülnek fel hazánk élsportolói a nemzetközi megmérettetésekre, és emellett ezek a


A pályázathoz a Magyar Vízilabda Szövetségnek (MVLSZ) olyan pénzügyi ajánlatot kellett tennie a LEN részére, amely dokumentumban szereplő összeg az EB rendezésével kapcsolatos marketingköltségek minimum felét fedezi. Ez az összeg (mely azt a 2010. évi nyertes pályázatot veszi alapul, amelyet Zágráb városa mintegy 800 ezer eurós ajánlattal nyert el) azonban nem állt a MVLSZ rendelkezésére, így a szövetség a kormány támogatását kérte, ami a 2014. évi Vízilabda Európa-bajnokság esetében 1 millió euró.

A kormány szándéka, hogy hazánk minél több kiemelkedő jelentőségű, színvonalas nemzetközi sporteseménynek adjon otthont. A sport világesemények megrendezése általában is jelentős sportpolitikai cél. A 2014. évi Vízilabda EB esetében ez különösen igaz, hiszen a kontinensviadal fontos állomása lesz a 2016. évi Rio de Janeiróban tartandó Nyári Olimpiai Játékokra történő csapatépítésnek, a hazai környezetben való felkészülésének. A hagyományosan magyar sikersportág éremesélyes bajnokai így itthon, méltó körülmények között mérethetik meg magukat.

Az EB megrendezéséhez a Nemzeti Erőforrás Minisztérium költségvetési szervéhez, a Nemzeti Sportközpontok (NSK) Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központjához tartozó Hajós Alfréd, Széchy Tamás és Császár-Komjádi Sportuszodát fel kell újítani. E létesítmény-fejlesztés költsége az NSK vagyonkezelő szervezet költségkalkulációja szerint mintegy nyolcszázmillió forint. Az infrastruktúra fejlesztése a sportingatlanok kihasználtságát és a hatékonyabb üzemeltetést is jelentősen segíti a jövőben.

A Magyar Közlönyben megjelenő kormánydöntés jelzi, hogy a 2012. és 2013. évi költségvetés tervezésekor számolni kell az EB megrendezésével, illetve biztosítani a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központhoz tartozó sportuszodák modernizáláshoz szükséges pénzügyi fedezetet.

OrientPess Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g