Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. December 05. 14:33, vasárnap | Kék hírek
Forrás: HírTV

Megúszhatják az ittas vezetők?

Megúszhatják az ittas vezetők?

Akár meg is úszhatják az ittas vezetést az autósok több budapesti kerületben. A vérvizsgálatokat végző cég ugyanis a szolgáltatás szűkítésével fenyegetőzik, mert a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hónapok óta nem fizet a tesz

Nyár óta nem fizet a BRFK az egyik egészségügyi szolgáltatónak. Az International Ambulance Service több fővárosi kerületben üzemelteti az orvosi ügyeletet. Ide kísérik be a rendőrök azokat a sofőröket, akiknél alkohol- vagy drogtesztet kell elvégezni. Több hónap alatt a fél millió forintnál is több vér- és vizeletvizsgálat díja nem lett kifizetve.

A International Ambulance Service Kft. ügyvezetője, Pusztai Mihály a hírTV-nek elmondta: amennyiben nem történik változás, jogi útra terelik a z ügyet, illetve úgy szűkítik a szolgáltatást, hogy rákényszerítsék a rendőrséget a fizetésre.

A BRFK levélben válaszolt kérdéseinkre, ebben elismerték a tartozást, és azt ígérték, megpróbálják minél hamarabb kifizetni a pénzt. Szerintük azonban a cég nincs abban a helyzetben, hogy megtagadja hatóságok kérését. A vizsgálatok elvégzésére ugyanis rendelet kötelezi az egészségügyi szolgáltatókat.

Tartoznak az ügyvédeknek is

A BRFK egyébként a kirendelt védőkért sem fizet. Ha valakinek nincs pénze saját jogi képviselőre, hivatalból kirendelnek neki egyet. A fővárosban a szakember óradíját az ügyvédi kamara előlegezi meg, majd kiszámlázza a BRFK-nak. A BRFK szerint a kamarának összesen 11 millió forinttal tartoznak. Azt azonban ebben az esetben sem tudták konkrétan megmondani, hogy mikorra fizetik ki a számlát.

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.