Városlista
2020. március 30, hétfő - Zalán

Hírek

2019. Február 27. 13:33, szerda | Belföld

Megütötte a tanárnő az egyik diákját, miatta került kórházba a tanuló

Megütötte a tanárnő az egyik diákját, miatta került kórházba a tanuló

Annyira elfajult egy tanár és diákja között a veszekedés, hogy a középiskolás fiúhoz végül mentőt kellett hívni. Hogy pontosan mi történt, azt nem lehet tudni, mindenesetre az iskolában belső vizsgálat indult, melynek idejére felfügge

A Blikk úgy tudja, hogy a fiú összeveszett a tanárnővel, és azután vitték kórházba, fejsérüléssel. A tanulót bent tartották megfigyelésre, és megállapították, hogy nem súlyos és nem is maradandó a sérülés. A fiú így elhagyhatta már a kórházat.

Az iskola vezetősége azonnal belső vizsgálatot indított az ügyben.


"Az iskola vezetése a pedagógust felfüggesztette. A tanuló meghallgatása iskolapszichológus bevonásával történt" – mondta el a lapnak az iskola főigazgatója.

A tanárnő tagadja, hogy megütötte volna a diákot. A klinikai szakpszichológus, Skultéti-Szabó Katalin szerint ugyan embert próbáló szakma a pedagógusoké, de bármi történjék is, nem emelhet kezet a tanulóra a tanár.
„Sok diák eleve olyan családi háttérrel rendelkezik, amelytől feszültté, agresszívvé válik, de akkor sem indokolt, hogy kezet emeljenek rá. Hiszen a pedagógus is a felnőttmintát nyújtja, az erőszak pedig erőszakot szül."

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 30. 18:52, hétfő | Belföld

Koronavírus: Tudományos konzorcium alakult passzív immunitás céljából

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kezdeményezésére tudományos konzorcium alakult a koronavírussal fertőzött betegek passzív immunizálása céljából.

2020. Március 30. 17:22, hétfő | Belföld

Elfogadta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt a parlament

A veszélyhelyzet idején a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozhat az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében.

2020. Március 30. 17:11, hétfő | Belföld

Magyarország történetének legnagyobb gazdasági akcióterve van készülőben

Április 6-án, vagy 7-én mutatják majd be Magyarország legnagyobb gazdaságvédelmi akciótervét - közölte Magyarország miniszterelnöke hétfőn a parlamentben képviselői kérdésekre válaszolva.

2020. Március 30. 16:41, hétfő | Belföld

Visszaéltek a rendőrség nevével

A rendőrség nevével visszaélve valótlan tartalmú meghívókat küldtek e-mailben szerkesztőségeknek és különböző szervezetek kommunikációs egységeihez hétvégén.