Városlista
2020. július 13, hétfő - Jenő

Hírek

2019. Február 27. 13:33, szerda | Belföld

Megütötte a tanárnő az egyik diákját, miatta került kórházba a tanuló

Megütötte a tanárnő az egyik diákját, miatta került kórházba a tanuló

Annyira elfajult egy tanár és diákja között a veszekedés, hogy a középiskolás fiúhoz végül mentőt kellett hívni. Hogy pontosan mi történt, azt nem lehet tudni, mindenesetre az iskolában belső vizsgálat indult, melynek idejére felfügge

A Blikk úgy tudja, hogy a fiú összeveszett a tanárnővel, és azután vitték kórházba, fejsérüléssel. A tanulót bent tartották megfigyelésre, és megállapították, hogy nem súlyos és nem is maradandó a sérülés. A fiú így elhagyhatta már a kórházat.

Az iskola vezetősége azonnal belső vizsgálatot indított az ügyben.


"Az iskola vezetése a pedagógust felfüggesztette. A tanuló meghallgatása iskolapszichológus bevonásával történt" – mondta el a lapnak az iskola főigazgatója.

A tanárnő tagadja, hogy megütötte volna a diákot. A klinikai szakpszichológus, Skultéti-Szabó Katalin szerint ugyan embert próbáló szakma a pedagógusoké, de bármi történjék is, nem emelhet kezet a tanulóra a tanár.
„Sok diák eleve olyan családi háttérrel rendelkezik, amelytől feszültté, agresszívvé válik, de akkor sem indokolt, hogy kezet emeljenek rá. Hiszen a pedagógus is a felnőttmintát nyújtja, az erőszak pedig erőszakot szül."

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 13. 08:48, hétfő | Belföld

Csaknem kétszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

199 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2020. Július 13. 05:06, hétfő | Belföld

Sok lesz a napsütés, de nagy hőségre nem kell készülni a héten

Sok lesz a napsütés a héten, de többször is várható elszórtan csapadék. Nagy hőségre nem kell készülni, a maximumok jellemzően 30 Celsius-fok alatt maradnak

2020. Július 12. 19:38, vasárnap | Belföld

Elhunyt Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó

Hetvenhat esztendős korában elhunyt Szűcs Lajos, az 1968-as, mexikóvárosi olimpián aranyérmes labdarúgócsapat tagja.

2020. Július 12. 15:53, vasárnap | Belföld

Még hat napig nyújthatók be a koronavírus miatti speciális méltányossági kérelmek az adóhivatalhoz

A koronavírus-járvány miatt akár ötmillió forinttal is csökkenhet a fizetendő adó, ám ezt legkésőbb július 17-én lehet kérni az adóhivataltól