Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Július 26. 07:49, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Megvan a bronzérem Siracusában

Megvan a bronzérem Siracusában

A magyar férfi vízilabda válogatott a harmadik helyen zárta a siracusai felkészülési tornát, miután a bronzmérkőzésen 12–11-re legyőzte az Egyesült Államokat. A tornagyőztes a döntőben Németországot legyőző házigazda Olaszország

A bronzérem megszerzésért szállt vízbe a magyar válogatott a siracusai felkészülési tornán. A legutóbbi olimpia a két döntősének mérkőzése volt az utolsó a „rendezvényen", korábban játszották ugyanis a döntőt, amelyet a házigazda Olaszország nyert 9-6-ra a mieinket megverő németek ellen.

De visszatérve a mi mérkőzésünkre! A tornán felemásan teljesító, kényszerből vagy éppen más okból megfiatalított válogatottunk az első negyedben igen gólzáporos mérkőzést játszott riválisával.

Az első negyed után 4-4 volt az állás, ezúttal is a mostani csapat egyik legrutinosabbja, Madaras Norbert vitte a hátán a csapatot, aki két gólt is szerzett az első játékrészben.

Majd a harmadikban még egyet. Ebben a játékrészben már át is vettük a vezetést, a nagyszünetben a mieinknél volt a 8-7-es előny.

A vlv.hu internetes oldal beszámolója szerint a folytatásban Nagy Viktor remek védéseinek, és a remek napot kifogó Hosnyánszky Norbert jó játékának köszönhetően tartotta egygólos vezetését Kemény Dénes csapata.

Ezt az egy találatnyi különbséget a mérkőzés végéig megtartotta csapatunk, amely így bronzéremmel távozhat Olaszországból. A magyar csapat legeredményesebbje, Madaras négy góllal zárt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.