Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Június 27. 07:49, vasárnap | Sport
Forrás: HírTV

Megvan a vb első hosszabbítása

Megvan a vb első hosszabbítása

Ismét Asamoah Gyan volt a ghánai válogatott nyerő embere a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon. A Rennes futballistája Szerbia és Ausztrália után az Egyesült Államok kapujába is betalált, eldöntve ezzel a torna második nyolcaddöntő

Az egyetlen állva maradt afrikai együttes, Ghána a csoportkörben nem szerzett akciógólt (Asamoah Gyan mindkétszer büntetőből volt eredményes), az Egyesült Államok elleni nyolcaddöntőben viszont már az ötödik percben betalált Howard kapujába Kevin-Prince Boateng révén, aki egy hosszú labdavezetés után - miután senki nem támadta meg igazán - lőtt a kapu jobb alsó sarkába (0-1).

 

Nem egészen negyedórával később Asamoah Gyan szabadrúgásból próbálta bevenni az amerikai kaput, de Howard most résen volt, s kitolta a labdát a bal felső sarokból. A ghánaiak pontos labdajáratásaikkal elejét vették az amerikai támadásoknak, s a széleken gyakran tudtak a védők mögé kerülni. A jobb oldalon feltűnő Asamoah, valamint a bal szélen futó Ayew többször is zavarba hozta Cherundolót, illetve Bornsteint, akik csak szabálytalanul tudták megállítani őket. Boateng közben nagyon élt a pálya közepén, bátran vállalkozott távoli lövésekre, valószínűleg első válogatott mezben szerzett gólja kellő önbizalmat adott ehhez neki.

 

A 35. percben könnyen egyenlíthetett volna a tengerentúli alakulat, de a labdával ritkán találkozó Findley Kingsonban lőtt. Asamaoh két perccel később lemásolta Findley ziccerét, ám ő sem járt sok sikerrel, neki Howard állta útját. Bár az iramra nem lehetett panaszunk, kicsit azt érezhettük, a ghánaiak ráültek az eredményre, többet birtokolták a labdát, az amerikaiak pedig éppen ezért nem tudtak támadásokat indítani. Igaz, amikor Bradleyhez vagy Donovanhez került a labda, sikerült felpörgetniük játékukat.

 

Bob Bradley szövetségi kapitány a mérkőzésen egyszer már átszervezte csapatát, amikor Clark helyére a 31. percben beküldte Edút, a szünetben pedig újra változtatásra szánta el magát: az erőtlen Findley helyett Feilhaber szállt be. A középpályás rögtön helyzetbe is került a második félidő elején, ám Kingson tisztázni tudta közeli próbálkozását.

 

A 61. percben aztán nagy lehetőséghez jutott az Egyesült Államok válogatottja: a köténycsellel kilépő Dempsey-t Jonathan Mensah buktatta a büntetőterületen belül, Kassai Viktor pedig tizenegyest ítélt. Tegyük hozzá, teljesen jogosan. A labda mögé a már így is nemzeti hőssé vált Landon Donovan állt, aki a kapufa segítségével értékesítette is a büntetőt (1-1).

 

A gól láthatóan megfogta az addig magabiztos és ráérős ghánaiakat, az amerikaiakat viszont egyértelműen feldobta. Volt is lehetősége még az USA Teamnek: a 76. percben Bradley, a 80.-ban pedig Altidore puskázott el egy-egy ziccert. Ghána csak szélső beívelésekkel próbálkozott, siker nélkül. Jöhetett a torna első hosszabbítása!

 

És Bob Bradley ismét cserélt, az alaposan elfáradt Altidore helyére Gomezt küldte pályára. Ez a húzása viszont egyáltalán nem jött be az amerikai kapitánynak, Gomez még a labdával sem igazán találkozott. Nem úgy Asamoah Gyan, aki a 93. percben klubtársát, a Rennes-ben vele együtt játszó Bocanegrát lefutva a kapu közepébe bombázott (1-2). A játék képe az első félideit mutatta: vagyis saját térfelére visszaállt ghánai csapat állt szemben a beívelésekre apelláló amerikai együttessel. Az eredmény pedig már nem is változott a továbbiakban, így Ghána Kamerun (1990) és Szenegál (2002) után harmadik afrikai vb-csapatként bejutott a negyeddöntőbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.

2024. Április 20. 09:45, szombat | Sport

A Veszprém kilenc góllal nyerte meg a Szeged elleni rangadót

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 36-27-re legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I péntek esti rangadóján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet