Városlista
2019. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2010. Január 13. 07:04, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Megvan az önkormányzati elvonás első áldozata

Megvan az önkormányzati elvonás első áldozata

Megvan az önkormányzatokat sújtó kormányzati elvonás első áldozata. Oldon szeptembertől bezárják a speciális iskolát, mert a fenntartó Baranya Megyei Önkormányzat nem tudja finanszírozni az intézmény működését. Az itt tanuló 46 di

Az oldi speciális iskolában 46 sérült gyerek tanul, a legfiatalabb 6 a legidősebb 24 éves. Egy részük bentlakó, van köztük állami gondozott is, a többiek naponta busszal járnak ide a környező településekről. Az állami normatíva csökkenése miatt az intézményt a következő tanévtől nem tudja fenntartani a megyei önkormányzat.

- A Bajnai-csomag hatására a Baranya Megyei Önkormányzattól több mint 1 milliárd forintot vontak el. Ez sajnos több intézményt is érinteni fog - mondta a hírTV-nek Horváth Zoltán, a megyei önkormányzat fideszes alelnöke.

Az iskolában 23-an dolgoznak köztük tízen a faluban laknak - az ő munkaviszonyuk megszűnik, szeptembertől utcára kerülnek. Az Ormánságban egyébként is 50 százalék feletti a munkanélküliség, elhelyezkedési lehetőségük minimális.

A gyerekeket a megye másik három hasonló intézményében Pécsváradon, Mohácson és Komlón helyezik el. A szülők képviselői rövidesen egyeztetnek a megyei önkormányzat illetékeseivel arról, hogy az átállás minél zökkenőmentesebb legyen.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 23. 07:30, kedd | Belföld

A Művészetek Völgye csatlakozott a balatoni kerékpáros fejlesztésekhez

A fesztiválra ellátogatók a BringaVölgy-Tekerő Programok keretében idén először olyan vezetett túrákon ismerkedhetnek meg a környék tájaival, amelyek egyike a jövő évi Giro d\'Italia magyarországi útvonalát is érinti.

2019. Július 23. 07:20, kedd | Belföld

Korrupció miatt óriási büntetést fizet a Microsoft magyarországi vállalata

A Microsoft magyarországi vállalatának 8,7 millió dolláros büntetést kell fizetnie korrupció miatt - jelentette be hétfőn az amerikai igazságügyi minisztérium.

2019. Július 23. 07:05, kedd | Belföld

Elkészültek a javaslatok az OKJ képzés átalakítására

A megszűnő Országos Képzési Jegyzék (OKJ) helyébe lépő új szakstruktúra kialakítása még javában tart, de egyes területeken már elkészültek a konkrét átalakítási javaslatok – olvasható a Magyar Nemzet keddi számában.

2019. Július 23. 06:44, kedd | Belföld

A Művészetek Völgye is csatlakozott a balatoni kerékpáros fejlesztésekhez

A fesztiválra ellátogatók a BringaVölgy-Tekerő Programok keretében idén először olyan vezetett túrákon ismerkedhetnek meg a környék tájaival, amelyek egyike a jövő évi Giro d'Italia magyarországi útvonalát is érinti.