Városlista
2019. november 17, vasárnap - Hortenzia, Gergő

Hírek

2010. Január 13. 07:04, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Megvan az önkormányzati elvonás első áldozata

Megvan az önkormányzati elvonás első áldozata

Megvan az önkormányzatokat sújtó kormányzati elvonás első áldozata. Oldon szeptembertől bezárják a speciális iskolát, mert a fenntartó Baranya Megyei Önkormányzat nem tudja finanszírozni az intézmény működését. Az itt tanuló 46 di

Az oldi speciális iskolában 46 sérült gyerek tanul, a legfiatalabb 6 a legidősebb 24 éves. Egy részük bentlakó, van köztük állami gondozott is, a többiek naponta busszal járnak ide a környező településekről. Az állami normatíva csökkenése miatt az intézményt a következő tanévtől nem tudja fenntartani a megyei önkormányzat.

- A Bajnai-csomag hatására a Baranya Megyei Önkormányzattól több mint 1 milliárd forintot vontak el. Ez sajnos több intézményt is érinteni fog - mondta a hírTV-nek Horváth Zoltán, a megyei önkormányzat fideszes alelnöke.

Az iskolában 23-an dolgoznak köztük tízen a faluban laknak - az ő munkaviszonyuk megszűnik, szeptembertől utcára kerülnek. Az Ormánságban egyébként is 50 százalék feletti a munkanélküliség, elhelyezkedési lehetőségük minimális.

A gyerekeket a megye másik három hasonló intézményében Pécsváradon, Mohácson és Komlón helyezik el. A szülők képviselői rövidesen egyeztetnek a megyei önkormányzat illetékeseivel arról, hogy az átállás minél zökkenőmentesebb legyen.


Ezek érdekelhetnek még

2019. November 17. 06:00, vasárnap | Belföld

Szén-monoxid-szivárgás miatt kiürítettek egy budapesti iskolát

Szén-monoxid-szivárgás miatt kiürítettek egy oktatási intézményt szombaton a XIV. kerületi Telepes utcában - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

2019. November 17. 05:00, vasárnap | Belföld

Villanyoszlopnak csapódott egy mentőautó Pusztaszabolcson

Villanyoszlopnak csapódott egy szirénázó mentőautó szombaton Pusztaszabolcson, a balesetben a mentőszolgálat két munkatársa megsérült - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

2019. November 16. 18:02, szombat | Belföld

Idén a koraszülötteket támogatja a közmédia a Jónak lenni jó! kampánnyal

A Jónak lenni jó! kampánnyal a koraszülötteket támogatja a közmédia idén; az összegyűjtött pénzt egy olyan szervezet - a Peter Cerny Alapítvány - kapja, amely 30 éve foglalkozik ezzel

2019. November 16. 12:12, szombat | Belföld

Belefulladt egy hároméves kislány a sárvári gyógyfürdő hullámmedencéjébe

Belefulladt egy hároméves kislány a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő hullámmedencéjébe. A még november 10-én történt tragikus esetről pénteken számolt be a nyugat.hu hírportál olvasói levelekre hivatkozva.