Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Március 16. 07:21, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megvannak a magyarok Japánban

Megvannak a magyarok Japánban

A Külügyminisztériumnak mind a hét keresett magyarral - így az öttagú családdal és a két diákkal – sikerült felvennie a kapcsolatot. A minisztérium fenntartja a március 14-i közleményében foglaltakat – azaz felhívja az Iwate, Miyagi,


2011. március 14-én a Tokiótól 250 km távolságra lévő Fukushima-I atomerőmű 4-es számú blokkja kigyulladt. A japán hatóságok és a mentőcsapatok továbbra is mindent megtesznek a helyzet stabilizálása érdekében. Felszólították az erőmű 20 km sugarú evakuációs területén maradt lakosságot, hogy azonnal hagyja el a területet, illetve a 20 és 30 km közötti körzetben mindenki menjen zárt helyre. A Külügyminisztérium ezért fenntartja a március 14-i közleményében foglaltakat – azaz felhívja az Iwate, Miyagi, Fukushima prefektúra területén tartózkodó magyar állampolgárokat, hogy fontolják meg e körzetek elhagyását tömegközlekedési eszközökkel vagy a rendelkezésükre álló bármely más módon a helyzet teljes normalizálódásáig.

A Külügyminisztérium a Tokióban és vonzáskörzetében tartózkodó magyar állampolgároknak azt javasolja, hogy figyeljék a japán hatóságok által közzétett óvintézkedéseket és azokat tartsák be. Bár Tokióban a sugárzás nem éri el az emberi szervezetre káros mértéket, de tekintettel az ottani ellátási körülmények általános romlására javasoljuk, hogy a magyar állampolgárok egyéni lehetőségeik szerint utazzanak biztonságos térségekbe. Kérjük, hogy új tartózkodási helyükről és elérhetőségükről közvetlenül értesítsék hozzátartozóikat, valamint a tokiói magyar nagykövetséget.

A Külügyminisztériumnak mind a hét keresett magyarral - így az öttagú családdal és a két diákkal – sikerült felvennie a kapcsolatot.

Külügyminisztérium

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.