Városlista
2020. szeptember 23, szerda - Tekla

Hírek

2011. Október 22. 14:29, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Megverte adósát – kommandósok kapták el

Megverte adósát – kommandósok kapták el

A rendőrség kezdeményezte az előzetes letartóztatását annak a maroslelei férfinak, aki évek óta rendszeresen adott kölcsön 100 százalékos kamatra a helybelieknek. Az uzsorást végül egy adósa jelentette fel, akit megvert.

A saját háza előtt kommandósok segítségével fogták el szerdán az uzsorást. A 35 éves maroslelei férfi 2005 óta több embernek is adott rendszeresen kölcsön, 100 százalékos kamatra. A rendőrség jelenleg hét sértettről tud.

„A sértettek általában azért kértek kölcsön mert, egyébként is szorult anyagi helyzetben voltak, és ezt használta ki az uzsorás, aki 100 százalékos kamatra adott kölcsön, és ezt követelte tőlük vissza” – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Mint mondta: „ezen különböző összegek a néhány ezer forinttól egészen a 200 ezer forintig terjedtek. A sértetteknek többnyire a megélhetésére kellett az összeg, így a magas törlesztőrészletek igen nehéz körülmények közé sodorták őket”.

A többszörösen büntetett előéletű férfi elsősorban falubelieknek adott kölcsön. Egy maroslelei nő is tőle kapott pénzt. Ő munkanélküli, férje rokkantnyugdíjas, három kiskorú gyermeküket a családi pótlékból és segélyekből nevelik, ezért nagykorú fiával szinte havonta fordultak az uzsoráshoz. Az asszony azt mondta, az uzsorás végül 40 ezer forint helyett már 400 000-et követelt vissza. A tartozás miatt fiát megverte, őt pedig megfenyegette.

A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását. Mivel valószínűsíthető, hogy az uzsorás másoknak is hasonló feltételekkel adott pénzt, várják a további sértettek jelentkezését. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 23. 13:06, szerda | Kék hírek

Tenerifén fogtak el egy több száz milliós költségvetési csalás miatt elítélt magyar férfit

Tenerifén fogtak el egy több száz milliós költségvetési csalás miatt márciusban börtönbüntetésre ítélt férfit, aki ellen európai elfogatóparancsot adtak ki, mert a büntetése elől külföldre menekült

2020. Szeptember 22. 14:02, kedd | Kék hírek

Intézetből szökött lányokat futtató pár ellen emeltek vádat

Intézetből szökött lányokat bírt rá prostitúcióra egy nő és élettársa az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellenük - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség közleményben az MTI-t kedden.

2020. Szeptember 21. 08:29, hétfő | Kék hírek

Halálos baleset történt a 74-es főúton

Teljes szélességében lezárták hétfő reggel a 74-es főutat Zalaegerszeg és Egervár között egy halálos baleset miatt.

2020. Szeptember 20. 16:07, vasárnap | Kék hírek

Temetőben rabolt ki egy asszonyt két fiú

Egy 15 éves kállói fiút és 14 éves társát vették őrizetbe a nyomozók.