Városlista
2021. május 7, péntek - Gizella

Hírek

2011. Október 22. 14:29, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Megverte adósát – kommandósok kapták el

Megverte adósát – kommandósok kapták el

A rendőrség kezdeményezte az előzetes letartóztatását annak a maroslelei férfinak, aki évek óta rendszeresen adott kölcsön 100 százalékos kamatra a helybelieknek. Az uzsorást végül egy adósa jelentette fel, akit megvert.

A saját háza előtt kommandósok segítségével fogták el szerdán az uzsorást. A 35 éves maroslelei férfi 2005 óta több embernek is adott rendszeresen kölcsön, 100 százalékos kamatra. A rendőrség jelenleg hét sértettről tud.

„A sértettek általában azért kértek kölcsön mert, egyébként is szorult anyagi helyzetben voltak, és ezt használta ki az uzsorás, aki 100 százalékos kamatra adott kölcsön, és ezt követelte tőlük vissza” – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Mint mondta: „ezen különböző összegek a néhány ezer forinttól egészen a 200 ezer forintig terjedtek. A sértetteknek többnyire a megélhetésére kellett az összeg, így a magas törlesztőrészletek igen nehéz körülmények közé sodorták őket”.

A többszörösen büntetett előéletű férfi elsősorban falubelieknek adott kölcsön. Egy maroslelei nő is tőle kapott pénzt. Ő munkanélküli, férje rokkantnyugdíjas, három kiskorú gyermeküket a családi pótlékból és segélyekből nevelik, ezért nagykorú fiával szinte havonta fordultak az uzsoráshoz. Az asszony azt mondta, az uzsorás végül 40 ezer forint helyett már 400 000-et követelt vissza. A tartozás miatt fiát megverte, őt pedig megfenyegette.

A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását. Mivel valószínűsíthető, hogy az uzsorás másoknak is hasonló feltételekkel adott pénzt, várják a további sértettek jelentkezését. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 07. 11:57, péntek | Kék hírek

Megölte újszülött kisfiát

Befejezték a Péterinél 2004-ben elkövetett csecsemőgyilkosság ügyében folytatott nyomozást a rendőrök. A bűncselekménnyel az apát gyanúsítják a nyomozók, akik vádemelést javasolnak.

2021. Május 06. 13:01, csütörtök | Kék hírek

Megpróbált betörni, majd a kukák mögé bújt - Videó

A VII. Kerületi Rendőrkapitányságon befejezték az eljárást, az iratokat az ügyészségre küldik meg.

2021. Május 06. 09:22, csütörtök | Kék hírek

Apát és lányát is megkéselte

Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt folytat büntetőeljárást egy csornai férfivel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

2021. Május 05. 14:34, szerda | Kék hírek

Unokázós csalókat fogtak el a rendőrök

A Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított az elkövetőkkel szemben.