Városlista
2019. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2018. Június 27. 20:40, szerda | Belföld

Megvertek egy orvost a hatvani kórházban

Megvertek egy orvost a hatvani kórházban

Hat és fél, illetve öt és fél év börtönre ítélt a hatvani bíróság első fokon egy nőt és két férfit, akik megvertek egy ügyeletes orvost tavaly tavasszal a hatvani kórházban.

A három vádlottat csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés miatt mondta ki bűnösnek a bíróság. A férfit és fiát egyenként hat és fél év, míg a nőt öt és fél év börtönre ítélték.

Tavaly áprilisban a nő és a két férfi egy lázas gyereket vittek be a hatvani kórház ügyeletére, ahol hangoskodtak és vitatkozni kezdtek az orvosokkal. A sürgősségi vizsgálóban dolgozó ügyeletes orvos szólt nekik, hogy fejezzék be a hangoskodást, és elmondta, hogy a gyerek ellátása a körzeti orvosi ügyelet feladata.

A vádlottak közölték, hogy ott már voltak és nem találtak senkit, ezért vitték a gyereket a kórházba. Az ügyeletes orvos visszament a sürgősségi vizsgálóba, de az újbóli hangoskodásra ismét kiment az előtérbe, ahol a vádlottak az ügyeletes nővérrel veszekedtek. Az orvos megint rájuk szólt, erre a férfi lökdösni kezdte, ő pedig védekezésképpen megragadta támadó ruháját. Ezt meglátta a férfi fia, és arcon ütötte az orvost, aki ettől megszédült.

A két férfi összesen ötször-hatszor ütötte meg az orvost, a nő pedig lefogta az orvos kezeit, hogy ne tudjon védekezni.

A verekedést egy beteg és a kórházi dolgozók állították le. Az ügyeletes orvos az ütésektől az arcán sérült meg, valamint a bal kezén az egyik ujja kificamodott, az ujjperce pedig eltört.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész mindhárom vádlott esetében súlyosításért, míg a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Az ügyész indítványozta a vádlottak előzetes letartóztatását. A járásbíróság a nő és a két férfi ellen rendezett személyi és családi körülményeire tekintettel előzetes letartóztatás lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Az ügy másodfokon az Egri Törvényszéken folytatódik.

Forrás: origo.hu

Kép: faktor.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 21. 11:17, vasárnap | Belföld

Munkagépek ütköztek a ferihegyi repülőtéren

Összeütközött két munkagép szombaton kora este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a balesetben egy ember könnyebben megsérült - közölte a rendőrség a honlapján.

2019. Július 21. 10:16, vasárnap | Belföld

A hőség mellett zivatarokra is számítani kell

Több megyére a hőség és zivatarveszély miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra.

2019. Július 21. 08:31, vasárnap | Belföld

A Holdra szállás alapvetően átformálta a Naprendszerről alkotott képet

Az ötven évvel ezelőtti Holdra szállás alapvetően átformálta a Naprendszerről és a Földről alkotott képet - mondta a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára szombaton az M1-en.

2019. Július 21. 05:02, vasárnap | Belföld

Letartóztatták a Prágában elfogott, több gyilkossággal gyanúsított férfit

Letartóztatták a Prágában elfogott, több gyilkossággal gyanúsított szerb-magyar férfit - tájékoztatta Ibolya Tibor fővárosi főügyész szombaton az MTI-t.