Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Január 19. 09:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Megyei diákok is jelentkezhetnek a nemzetközi ösztöndíj-pályázatra

Megyei diákok is jelentkezhetnek a nemzetközi ösztöndíj-pályázatra

Győr-Moson-Sopron megyei középiskolások jelentkezését is várják a United World Colleges két éves külföldi ösztöndíjára. A szervezet Magyarországi Egyesületénél érettségi előtt álló diákok pályázhatnak.

A fiatalok két év alatt a Nemzetközi Érettségi programját végzik el, angol nyelven. A tanulók részt vesznek sportfoglalkozásokon, kreatív tevékenységekben, de szociális vagy ökológiai jellegű önkéntes munkát is végeznek. Pályázni január 26-ig lehet.

Az UWC Magyarországi Egyesülete meghirdeti a 2012-2014-es tanévekre szóló ösztöndíjpályázatát. A pályázat keretében a United World Colleges tagiskoláinak kétéves nemzetközi ösztöndíjaira lehet jelentkezni. Az iskolákba több mint 80 országból érkeznek érettségi előtt álló diákok, hogy két évig együtt tanuljanak angol nyelven a nemzetközi kapcsolatok fejlesztése és a kultúrák harmóniája jegyében. A diákok két év alatt a Nemzetközi Érettségi (International Baccalaureate, IB) programját végzik el. Ez egy világszerte egységesen elismert, színvonalas képzési rendszer - a továbbtanulási arány ezekből az iskolákból gyakorlatilag száz százalék.

A Nemzetközi Érettségi Program a "teljes ember" nevelésére törekszik, így a megszokott tantárgyak teljesítése mellett a diákok részt vesznek sportfoglalkozásokon, kreatív tevékenységekben, illetve szociális vagy ökológiai jellegű önkéntes tevékenységet végeznek.
Jelentkezési határidő: 2012. január 26.

Alkalmassági kritériumok:

Az egyesület általános pályázatán pályázásra jogosultak azok a 16-18 éves (a megpályázható ösztöndíjak első tanévének szeptember 1-jén 16. életévüket már, de 19. be nem töltött) szakközépiskolai vagy gimnáziumi képzésben résztvevő személyek, akik a pályázat benyújtásakor 10. vagy 11. évfolyamos (öt évfolyamos képzés esetén az adott évfolyamok alatt a 11. és 12. évfolyamokat értendő) tanulmányaikat végzik, és:
- magyar állampolgársággal rendelkeznek és középiskolai tanulmányaikat magyarországi oktatási intézményben folytatják, vagy korábban legalább 5 iskolai tanévet magyarországi oktatási intézményben végeztek;
- nem magyar állampolgárok, de az ösztöndíj beadásakor legalább három megkezdett tanéve magyarországi oktatási intézményben tanulnak és magyarul beszélnek.

Támogatás:

Az iskolák által felajánlott ösztöndíjak többnyire fedezik a tanulás, a szállás és a teljes ellátás költségeit. (Ez iskolától függően évenként 20.000-40.000 USD). A kiutazás és a személyes költségek (zsebpénz és biztosítás) általában a kiutazót terhelik. Szociális helyzettől függően erre a célra visszatérítendő támogatás igényelhető az egyesülettől.
További információ: www.uwc.h

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje