Városlista
2020. március 30, hétfő - Zalán

Hírek

2013. Október 31. 12:00, csütörtök | Bulvár
Forrás: manna.ro

Melleiből növesztett új arcot egy lány (videó)

Melleiből növesztett új arcot egy lány (videó)

A tizenhét éves kínai lány egy tűzvészben szenvedett nagyon súlyos sérüléseket, arca teljesen eldeformálódott.

Az orvosok különleges eljárással mellkasán növesztettek egy új arcot: Xu Jianmei így nemrég arra ébredhetett, hogy újra vannak fülei, álla és szemhéjai.

A most használt technológia egy teljesen újszerű módszer a plasztikai sebészetben, és, mivel most kísérletezik, a páciens teljesen ingyen vehette igénybe. A Fujian tartományban dolgozó orvosok a lány combjának ütőeréből használtak fel véredényeket, és egy vízzel teli gömbbel tágították ki a bőrt mellkasán. Eltelt néhány hónap, míg az arc elég nagyra nőtt, hogy befedje a lány tönkrement szöveteit, és a végső műtét – amit videóra is vettek – nyolc órán át tartott.

A kínai orvosok az utóbbi hónapokban több hasonló műtétet végeztek, egy páciensnek például új orrot növesztettek a homlokán. A műtétet sikerrel hajtották végre szeptemberben, a beavatkozáshoz bordáiból használtak csontokat.

Címkék: kína, színes

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 30. 17:06, hétfő | Bulvár

Az asztronauták vizelete is segíthet megépíteni a Holdon az alapbázist

Az asztronauták vizelete is segíthet megépíteni a Holdon az alapbázist: a benne lévő karbamid lágyítóként alkalmazható a szerkezetek betonjában - vélik európai kutatók.

2020. Március 30. 16:21, hétfő | Bulvár

A polgármesterek és a média újabb összecsapása - VIDEÓ

Egyik gála a másik után: a tavaszt Nagynyárádon – Mohácstól nem messze – köszöntötte az ANDONIK Médiaválogatott, amely a Polgármester All Star’s ellen lépett pályára.

2020. Március 30. 16:19, hétfő | Bulvár

Vicces poszttal, de komoly mondanivalóval üzent Gundel Takács Gábor

Gundel Takács Gábor számos műsort vezetett már a televízióban, egyik sikeres vetélkedője a Maradj talpon! volt, egy kvíz, ahol a mélybe pottyantak a kiesett versenyzők.

2020. Március 30. 14:17, hétfő | Bulvár

Exkluzív! Vándor Éva kulcsszereplő lesz a Drága örökösökben

A sorozat hétfő esti epizódjának előzetesét itt tekinthetik meg: