Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 10. 10:17, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Melyek a Big Four cégek, és miért érdemes hozzájuk jelentkezni?

Melyek a Big Four cégek, és miért érdemes hozzájuk jelentkezni?

A Nagy Négyes, vagy Big Four cégek által hirdetett állások okkal olyan népszerűek, hiszen a Big Four kifejezés az Egyesült Államok négy legnagyobb könyvelő cégét takarja, tehát olyan álláslehetőség, amely magas bérezéssel és magas elismertséggel is jár. Ezek a cégek fedik le ugyanis a könyvvizsgáló több mint 85 százalékát, a négy közül a legkisebb cég is nagyobb, mint az őt követő 15 cég összesen. A Big Four ellenőrzi az amerikai állami vállalatok több mint 80% -át, tehát nagyon szerencsés az, akinek sikerül bármelyik céghez is bekerülni.

Persze azt gondolhatnánk, hogy mivel amerikai multcégekről van szó, egészen az Egyesült Államokig kell utaznunk egy ilyen állásért, de a helyzet az, hogy mind a négy cégnek van magyarországi képviselete, így könnyen megeshet, hogy mégis sikerül bekerülnünk a munkatársak közé. A Big Four cégek rendkívül vonzó állásokat és karrierlehetőségeket kínálnak a budapesti álláskeresőknek, legyen szó pályakezdőkről, gyakornokokról vagy munkavállalókról. Természetesen megfelelő végzettség, komoly elhivatottság és megfelelő nyelvtudás is szükséges, elnyerjünk egy állást egy Big Four cégnél. De lássuk, mely cégekről is van szó.

A Big Four, vagy a Nagy négyes

Ahogyan az már említésre került, a Big Four az Egyesült Államok négy legnagyobb könyvelő cége, melyek a következők:

- Deloitte: az első helyen 17,6 milliárd dollárral a Deloitte Touché Tohmatsu Limited néven is ismert cég áll, mely az Egyesült Királyságban van bejegyezve, és a világ egyik legnagyobb cégévé vált. Rengeteg álláslehetőséget kínál, elsősorban könyvvizsgálat, a pénzügy, az üzletvitel, a jog, a kockázatkezelés és az adótanácsadás területén.

- Pricewaterhouse Coopers: a második helyen 12,2 milliárddal a PwC áll, székhelye Londonban van. Szám területen érdekeltek, az agrár és mezőgazdasági ipartól, a pénzügyi területen át az energiagazdálkodásig, ezért számos lehetőség, képzés, és álláslehetőség várja a jelentkezőket.

- Ernst & Young: harmadik helyen áll 11,2 milliárddal az EY, mely egy szintén londoni székhelyű könyvelőcég. Több mint 700 irodájuk van világszerte, köztük Budapesten is. Többféle szolgáltatást is számos területen, így az álláslehetőségek skálája is széles.

- Klynveld tőzeg, Marwick Goerdeler (KPMG): 7,9 milliárd dollárral a negyedik helyen áll a KPMG, melynek három elsődleges szolgáltatása a könyvvizsgálat, a tanácsadási szolgáltatás és az adó, és ezeken a területeken keresnek gyakornokokat, munkavállalókat és pályakezdőket.

A Big Four cégek előnyei

Számos előnye van a Big Four cégeknek, amelyek miatt érdemes őket számításba venni az álláskeresésnél. Az egyik fő vonzerejük a magas jövedelem. Egy Deloitte alkalmazott átlagos kezdő fizetése 45 000 és 60 000 dollár között mozog, míg például a PricewaterhouseCoopers kezdő fizetése 48 000 és 68 000 dollár is lehet. Emellett remek karrierlehetőséggel is kecsegtet, hiszen nemcsak tapasztalt munkatársakat keresnek, hanem gyakornokokat és pályakezdőket is.

Ha érdekel minket, hogy milyen állásokat kínálhatnak ezek a cégek, és hol érdemes érdeklődi, akkora: a budapestallas.hu Így találhatsz munkát Budapesten a Big Four cégeknél c. cikkét is érdemes elolvasni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.