Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Augusztus 25. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Menekülnek az autóhiteltől – nem árt a körültekintés

Menekülnek az autóhiteltől – nem árt a körültekintés

Egyre több hitelre vásárolt gépjárműtől szabadulnának a tulajdonosok, akár még azon az áron is, hogy ők fizetnének az autó és a vele járó kölcsön átvevőjének.

A múlt évben közel tízszeresére nőtt az efféle ajánlatok száma az autópiacon. Szakértők szerint minden negyedik autóhitelt késve vagy egyáltalán nem törlesztenek az adósok - írja a Magyar Nemzet.

Sok gépjármű-tulajdonosnak kellett azzal szembesülnie az utóbbi években, hogy a kölcsönre vásárolt autójuk értéke ma már messze alatta marad a hiteltartozás összegének. Ez azt jelenti, hogy a megemelkedett törlesztőrészletektől még akkor sem szabadulhatnak, ha túladnak a kocsin, és az érte kapott összeget odaadják a banknak, hiszen még ezek után is jelentős tartozás maradhat a nyakukon. A legrosszabb helyzetben azok vannak, akik annak idején kifejezetten alacsony önerő mellett vettek autót. Ők egyre gyakrabban élnek azzal a megoldással, hogy az autót a hitellel együtt megpróbálják továbbadni valakinek.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy jó, ha a hitelétől szabadulni akaró adós óvatosan jár el, mert vannak olyan bűnözői csoportok, amelyek kifejezetten az ilyen hirdetésekre utaznak. Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség elnöke lapunknak elmondta: addig semmiképp nem szabad átadni az autót az új tulajdonosoknak, amíg a hitel átíratása meg nem történik, még akkor sem, ha a leendő tulajdonos a hosszú procedúrára hivatkozva egy átvételi szerződéssel gyorsítaná meg a folyamatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.