Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Április 03. 07:41, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mennyire szabad leterhelni a gyerekeket?

Mennyire szabad leterhelni a gyerekeket?

Sok szülő percre pontosan betáblázza gyermeke szabadidejét: a kicsi sportolni jár, zeneórákat vesz, nyelveket tanul heti több alkalommal is. A szakemberek egyetértenek abban, hogy jó, ha a gyerek hasznosan tölti az iskolán kívüli időt, azt

A tudósok már legalább egy évtizede aktívan foglalkoznak azzal a problémával, hogy sok gyereket annyira leterhelnek a szülei, hogy az már a kicsi lelki és fizikai egészségének rovására megy. Ahhoz azonban, hogy pontosan megállapíthassák, hogy mi az a határ, amelyet a gyerekek még elviselnek, további, részletes kutatásokra lesz szükség - írja a HealthDay.

A kutatók szerint a probléma elsősorban a nyugati országokban van jelen, ahol nagy a verseny a legjobb iskolákba való bekerülésért. Annak érdekében pedig, hogy a gyerekeiknek a legjobb jövőt biztosítsák, sok szülő mindenre képes, és gyakran figyelmen kívül hagyják azt, hogy a gyerek valójában mit is akar.

A legnagyobb probléma az, hogy sok szülő a gyermekében akarja megvalósítani önmagát - vagyis azt szeretné, hogy a kicsinek felnőttként mindene meglegyen, amiből ő kimaradt. Ez azonban gyakran ahhoz vezet, hogy akaratukon kívül bajt okoznak a gyereknek - mondta Linda Balog.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.