Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. November 02. 14:09, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Mentés közben meghalt egy tűzoltó a Rám-szakadékban

Mentés közben meghalt egy tűzoltó a Rám-szakadékban

Lezuhant turista mentése közben életét vesztette egy esztergomi tűzoltó a Rám-szakadékban péntek este. A balesetet szenvedett turistát késő este kimentették, és kórházba szállították.

Stolczenberger Klára, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: egy kirándulócsoport egyik tagja zuhant a szakadékba, a tűzoltók csak gyalog tudták megközelíteni a helyszínt, és a mentést végző tűzoltók egyike is a szakadékba csúszott. Az eszméletét vesztett és életjeleket nem mutató főtörzsőrmestert a helyszínen próbálták újraéleszteni, de belehalt sérüléseibe. A bajba jutott turistát késő estére mentették ki.

Legutóbb február 2-án zuhant a Rám-szakadékba egy turista. A férfit, aki 20 métert zuhant, zúzódásos sérülésekkel és agyrázkódással szállították az esztergomi kórházba.A sérültet társai hozták vissza az ösvényre, ahonnan a tűzoltók vitték el a mentőautóig.

A Rám-szakadék egy vulkáni eredetű, nagyjából észak-déli irányban futó szurdokvölgy. Összeszűkülő sziklafalai olykor merőlegesek, de vannak befelé dőlő falak is. Mélysége több helyen meghaladja a 35 métert, míg szélessége helyenként a 3 métert sem éri el.A sziklamederben állandóan csörgedezik a víz, amely hóolvadáskor és nagyobb esők idején patakká duzzad. A szurdokban összességében 112 méteres szintkülönbséget kell leküzdeniük a túrázóknak. A terep egyike a legnehezebben járható, egyben legizgalmasabb magyarországi jelzett turistautaknak.A Rám-szakadékot évente hatvanezernél több ember keresi fel.

MTI Fotó: Magyar Barlangi Mentőszolgálat/Kovács Márton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.