Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Augusztus 23. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mentesülhet az MNB a tranzakciós illeték alól

Mentesülhet az MNB a tranzakciós illeték alól

Mentesülhet a Magyar Nemzeti Bank a tranzakciós illeték alól – ezt mondta a Hír Tv-nek a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára Cséfalvay Zoltán, miután a tárca elkészítette a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosítások és az új adótörvények számításait. A minisztérium annyit közölt, hogy a Tanács észrevételei alapján módosulhat a tranzakciós illeték, a kisvállalati adó és a tételes vállalati adózás is - számolt be róla a Magyar Nemzet.

A benyújtott módosító javaslatok és az új adótörvények hatásait alátámasztó hatástanulmányok a Költségvetési Tanács is véleményezni fogja, a testület azért kért információkat, mert a július 12-én elfogadott költségvetési törvényjavaslat fejezeti főösszegei módosultak a munkahelyvédelmi akcióterv miatt. Cséfalvay Zoltán szerint a költségvetés jelenlegi változata – egyebek mellett – nem tervez az EU/IMF-megállapodással.

A Költségvetési Tanácsnál már a héten hozzákezdenek a 2013-as büdzsé hatástanulmányainak elemzéséhez. Kovács Árpád, a testület elnöke továbbra is fenntartja, hogy a 2013. évi növekedési kockázatok miatt a gazdasági növekedés csak a fele lehet a korábban tervezett 1,6 százaléknak. „Itt lényegi változásokra is sor fog kerülni, hogy ezek milyen formában valósulnak meg – módosító indítvány formájában, bizottsági módosítóval, vagy esetleg hozzányúlnak a költségvetéshez –, abban nem én vagyok az illetékes, de az előfordulhat, hogy olyan dokumentumokat is kapunk, amit néhány nap alatt véleményezni kell. A bevételi oldalt is hozzá kell rendelni a kiadási oldalhoz; a hosszú távú lépések, a munkahelyvédelmi lépések gazdaságfejlesztési célszerűsége vitathatatlan” – mondta el a KT elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.