Városlista
2021. szeptember 27, hétfő - Adalbert

Hírek

2019. Július 24. 11:20, szerda | Belföld

Mentősök mentettek meg egy esküvőt Budapesten

Mentősök mentettek meg egy esküvőt Budapesten

Egy menyasszony sírva hívta fel esküvője előtt nem sokkal a mentőket, és kétségbeesetten kért tőlük segítséget, mert olyan ételt evett, amit nem szabadott volna.

A mentősök rövid idő alatt kiértek a budapesti helyszínre, és mindent megtettek azért, hogy a szertartás ne maradjon el - a különleges mentésről az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán számolt be.

A nőnél 40 perccel a boldogító igen kimondása előtt allergiás panaszok léptek fel, így rövid időn belül mentőtiszti kocsi érkezett a helyszínre.

Megérkezve látták, hogy az ételallergia nemcsak légzési nehézséget, hanem nagy kiterjedésű, jól látható bőrelváltozásokat is okozott a fiatal nő arcán és karjain. Az emelt szintű ellátásnak köszönhetően a tünetek rövid időn belül jelentősen enyhültek, de nem szűntek meg.

A mentősök ezért be szerették volna vinni a nőt a kórházba, de a menyasszony előbb mindenképpen férjhez szeretett volna menni, így kompromisszumot kötöttek: A pár egy rövidített ceremónia keretében fogadott örök hűséget egymásnak, amíg az elszállítást végző egység megérkezett. De addig is a mentősök közvetlenül az első sorból vigyáztak az arára, majd a ceremónia végén a férje kíséretében, stabil állapotban kórházba szállították az ifjú feleséget.

Forrás: origo.hu

Kép: OMSZ Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 27. 18:51, hétfő | Belföld

Emberölésre készülő radikális csoport vezetőit vették őrizetbe

Élet elleni bűncselekmény miatt őrizetbe vették a magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoportosulás vezetőit, akik a gyanú szerint egy találkozó során emberölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait

2021. Szeptember 27. 18:01, hétfő | Belföld

Örült mennyiségű hulladék eltakarításához járult hozzá a hulladékvadász

A hulladékvadász-applikációnak köszönhetően hétezer bejelentés érkezett a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítványhoz, és tízezer köbméter illegális hulladék eltakarításához nyújtottak segítséget

2021. Szeptember 27. 16:53, hétfő | Belföld

Ruhásszekrényében gondozta a marihuánát

Kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást a debreceni rendőrök egy marokkói férfival szemben.

2021. Szeptember 27. 15:04, hétfő | Belföld

Októberben kezdődik az őszi rókavakcinázás

Október elején kezdődik a rókák veszettség elleni vakcinázása, az érintett térségekben ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hétfőn az MTI-t.