Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Szeptember 18. 07:45, szombat | Sport
Forrás: NSO

Mérkőzéslabda az ellenfélnek? Semmi gond

Mérkőzéslabda az ellenfélnek? Semmi gond

Póta Georginának helyén volt a szíve az ostravai asztalitenisz Európa-bajnokság pénteki játéknapján. Előbb Tóth Krisztinával az oldalán párosban három mérkőzéslabdát hárítva bejutott a legjobb négy közé – így már biztosan érm

 

A mai napon csak két női játékosunkért szoríthattunk, értük viszont nem hiába. Tóth Krisztina és Póta Georgina párosban délelőtt könnyed győzelmet aratott a román Iulia Necula, Cristina Hirici duó ellen, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, ahol már sokkal nagyobb ellenállásba ütköztek.

 

A hazai közönség előtt játszó Iveta Vacenovská és Renata Strbiková volt az ellenfelük, akik a játszmákat tekintve 2:0-ra és 3:1-re is vezettek már, de a mieink egyenlíteni tudtak. A döntő szettben három mérkőzéslabdája is volt a cseh párosnak (10:8-nál és 11:10-nél), de Tóthék hárították ezeket, majd 13:11-re megnyerték a játszmát. Ezzel biztossá vált, hogy éremmel térnek haza, a szombati elődöntőben a Ruta Paskauskiené, Okszana Fagyejeva litván, orosz páros lesz az ellenfelük.

 

Egyesben Tóth Krisztinának a 3. forduló jelentette a végállomást, miután 4:1-re kikapott az orosz Anna Tyihomirovától. Póta ugyanilyen arányban legyőzte az osztrák színekben versenyző Li Qiangbinget, a 16 között azonban a németek címvédője, Wu Jiaduo várt rá. A világranglistás helyezésük alapján nem a mi lányunk volt az esélyes (ő az 50., míg Wu Jiaduo az 50. helyen áll), a csapatversenyek során azonban már legyőzte egyszer az ázsiai származású játékost, ami reményre adott okot.

 

Erre a mérkőzésre másfél órával azután került sor, hogy a magyar páros krimibe illő meccsen elődöntőbe jutott, és bizony Pótának ismét be kellett bizonyítania, hogy kötélből vannak az idegei. A párosmeccshez hasonlóan ezúttal is elhúzott az ellenfél 3:1-re, úgy tűnt, hogy Wu Jiaduo túl nagy falat a mi lányunk számára.

 

Szerencsére azonban Gina nem adta fel, egy viszonylag könnyű játszmával szépített, majd egy nehezebbel (10:6-os vezetésről engedte egyenlíteni a kínai születésű németet, hogy aztán mégis behúzza a játszmát) egyenlített. Jöhetett tehát a döntő felvonás, amelyben Póta 9:7-re vezetett, de Wu Jiaduo 10:9-re fordított, így meccslabdához jutott. Sokra nem ment vele, mert Póta hárította, majd két pontot megcsinálva megnyerte a döntő szettet. A nyolc között a fehérorosz Viktorija Pavlovics vár rá.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!