Városlista
2020. november 28, szombat - Stefánia

Hírek

2020. Szeptember 03. 18:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Mérséklődhet a gazdasági visszaesés

Mérséklődhet a gazdasági visszaesés

Mérséklődhet a gazdasági visszaesés a harmadik negyedévben - mondta Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágvezetője csütörtökön az M1 csatornán.

Hozzátette: a második negyedévben a pénzügyi és biztosítási ágazat kivételével minden területen visszaesés volt. A gazdasági mutatók szerint a turizmus, az ipar, ezen belül a járműipar, a szállítás, illetve a szórakoztatóipar terén is nagy volt a hanyatlás.

A csökkenés leginkább a koronavírus-járvány miatt hozott, a második negyedévre jellemző szigorú korlátozásokkal magyarázható, amely a harmadik negyedévben már kevésbé volt jelen - fűzte hozzá Regős Gábor.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 27. 18:08, péntek | Belföld

Kezdődik az advent, a várakozás, a felkészülés időszaka

Vasárnap kezdődik az advent, a karácsonyra, Jézus születésének ünnepére való felkészülés négy héten át tartó időszaka. Idén a világjárvány miatt különösen is nagy hangsúlyt kap

2020. November 27. 15:16, péntek | Belföld

Elhunyt Balázs Fecó zenész

Életének hetvenedik évében, csütörtökön este elhunyt Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas rockzenész, billentyűs, énekes, zeneszerző - közölte pénteken az MTI-vel a család nevében Várkonyi Attila dj, műsorvezető.

2020. November 27. 15:06, péntek | Belföld

A veszélyhelyzet megszűnése után egy ideig még érvényesek a lejáró szakorvosi javaslatok

Kormánydöntés értelmében a veszélyhelyzet időtartama alatt lejáró szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napig

2020. November 27. 13:03, péntek | Belföld

Új vasúti és autóbusz menetrend lép életbe hamarosan

Új vasúti- és buszmenetrend lép életbe december 13-án - közölte a MÁV csütörtökön az MTI-vel.