Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Január 03. 16:50, szerda | Külföld

Mesés látványt nyújt a befagyott Niagara

Mesés látványt nyújt a befagyott Niagara

Az extrém hideg miatt a kanadai Niagara-vízesés is megdermedt. A hatalmas víztömeg mesébe illő látványt nyújt mindazoknak, akik odamerészkednek a röpködő mínuszokban.

Dermesztő hideg tombol Észak-Amerika partjainál

A tengerentúlon negyedévszázad óta nem látott hideg tombol. A hatóságok a szilveszteri összejöveteleket is a négy fal közzé szorították, sőt az állatkertekben már a királypingvinek sem jöhetnek ki kuckóikból -25 Celsius fok alatt! Sőt a kanadai hatóságok azt javasolják a lakosságnak, hogy a fagyásos sérülések és a kihűlés miatt mivel kevesebbet tartózkodjanak a szabadban!

Narniát idézi a Niagara vidéke

A Niagara-vízesés világszerte ámulatba ejti a természetbarátokat, és sokak bakancslistáján is előkelő helyet foglal el, de befagyva még fenségesebb látványt nyújt. A vízesés a képek tanúsága szerint azonban nincs mindenhol befagyva. Viszont mivel a térségben általában a január számít az egyik leghidegebb hónapnak, a következő hetekben nem kizárt, hogy még nagyobb vízfelület fagy meg, és fokozza majd tovább a fantasy filmekbe illő látványt.

Nem ért véget a globális felmelegedés

A szakértők elmondták, hogy az Észak-Amerikában tomboló hideg nagyon is összecseng a klímaváltozással. Az éghajlatváltozás hatást gyakorol a légköri mozgásokra is, amelyek kedveznek a téli időnek. A mérések szerint a tél-nyár különbség felével nőtt a légnyomás, azaz gyakoribbak és tartósabbak a derült időt, legfeljebb vékony felhőréteget biztosító, magas nyomású képződmények, az úgynevezett anticiklonok. Ezzel párhuzamosan pedig nő a fagyos napok száma is, de ugyanakkor pedig a téli átlag hőmérséklet – a többi nap melegedése okán – kis mértékben de nő.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).