Városlista
2020. augusztus 8, szombat - László

Hírek

2011. Szeptember 23. 08:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír/RTL Klub

Mesterséges kómában tartják a szerdai áramütés egyik súlyos sérültjét

Mesterséges kómában tartják a szerdai áramütés egyik súlyos sérültjét

Életveszélyes áramütés ért még szerdán két munkást Győr-Moson-Sopron megyében. Egy magasfeszültségű vezeték alatti útjelző táblát szereltek, amikor a baleset történt.

Életüket valószínűleg a gyors segítség mentette meg, szívük ugyanis leállt, és kollégáiknak a mentők telefonon magyarázták el, hogyan élesszék újra őket. A két férfi állapota jelenleg stabil, a győri és a mosonmagyaróvári kórházban kezelik őket - számolt be az RTL Klub csütörtöki esti híradója.

Lélegeztető gépen, mesterséges kómában tartják a győri intenzív osztályon az egyik sérültet. Azt egyelőre nem tudni, hogy lesz-e maradandó károsodása. Az orvosok szerint azonban az ilyen eseteknél fontos az, hogy - ahogy ennél a balesetnél is történt - valaki minél előbb megkezdje az újraélesztést. Így elkerülhető lehet az agykárosodás.

„A szívmasszázsnak nem feltétlenül kell szakszerűnek lenni ilyen esetben, hiszen abszolút életmentésről van szó. Ha valaki ütemesen, akár 40-es 60-as frekvenciával percenként nyomja a szívet, akkor nagyon nagyot segít" - mondta Dr. Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa.
Valószínűleg a gyors segítségnek köszönhető az, hogy a másik, Mosonmagyaróváron kezelt férfi állapota - az orvosok szerint - bizakodásra ad okot.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.