Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 06. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: orientpress

Mexikóba költözik a Mercedes-gyártás egy része?

Mexikóba költözik a Mercedes-gyártás egy része?

Öt év múlva, 2018-tól Magyarországról Mexikóba vihetik a Mercedes CLA modelljeinek (képünkön) gyártását − írta a Reuters meg nem nevezett Mercedes-vezetőkre hivatkozva, annak kapcsán, hogy a Daimler és a Nissan közös autógyártást tervez a mexikói Aguascalientesben idén megnyíló üzemben.

Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a Napi Gazdaságnak csak annyival kommentálta az állítást, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár döntő szerepet tölt be az új kompakt autók gyártásában. A telephely felépítésébe nyolcszázmillió eurót invesztáltak.

Az itt gyártott modellek (B és CLA osztályok) sikeres fogadtatásra találtak a vevők körében, a kecskeméti gyár kihasználtsága nagyon jó. Július végén gördült le a százezredik modell, éppen egy négyajtós Mercedes-Benz CLA kupé. A gyár megnyitásakor, 2012 márciusában a Daimler megerősítette, hogy Kecskeméten van potenciál a bővítésben, de döntést még nem hoztak, ahogy a Napi Gazdaság kérdésében felvetett témával kapcsolatosan sem.

Az erről szóló döntés csak jövőre fog megszületni − válaszolta gazdasági lapnak a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. Korábban még informálisan sem lehetett hallani arról, hogy a Mercedes elvinné a CLA gyártását Magyarországról, sőt ez az a modell, amit csak Kecskeméten gyártanak, szemben a B osztály modelljeivel, amelyek Németországban is készülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország