Városlista
2020. január 27, hétfő - Angelika

Hírek

2015. Január 22. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Mi a következménye egy elmulasztott helyszíni bírságnak?

Mi a következménye egy elmulasztott helyszíni bírságnak?

Mi a következménye egy elmulasztott helyszíni bírságnak? Erre válaszol most az onlinejogsebesz.hu

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Egy olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy egy elmulasztott helyszíni bírság befizetésének mi a következménye? Sajnos teljesen ki ment a fejemből és a 30 napos határidő kedden lejárt így a +3 nap is amíg a közmunkára jelentkezhettem volna. Ilyenkor minden esetben elzárás jön vagy van még lehetőség a bírság kifizetésére? Ha igen akkor azt mikor és hogyan tehetem meg? Meg kell várnom a bírósági tárgyalást és az ítéletet az átváltásról vagy addig is rendezhető a dolog? Válaszukat előre is tisztelettel köszönöm!
2014. 11. 14.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A 30 napos határidőből ugyan kicsúszott, de ne várja meg, amíg a hatóság azt átváltoztatja. Ennek érdekében haladéktalanul forduljon a bírságot kiszabó hatósághoz és fizesse ki a bírságot. Az erről szóló igazolást vagy csekket feltétlenül őrizze meg, mivel nem kizárt, hogy időközben már intézkedtek a meg nem fizetett bírság átváltoztatásáról, így nagyon fontos, hogy a befizetést, ha késve is, de igazolni tudja.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!
Tisztelettel:

dr. Schill Szabolcs ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 27. 13:14, hétfő | Belföld

Kis híján majdnem megölte, lábon szúrta unokáját egy Borsod megyei nagypapa – a gyerek majdnem elvérzett

Majdnem megölte unokáját egy férfi Borsodban. Lábon szúrta a fiút, aki rengeteg vért vesztett. A nagynénikéje szorította el a sebet, amíg a mentősök megérkeztek.

2020. Január 27. 11:01, hétfő | Belföld

Két év múlva jöhet először gáz a Török Áramlaton keresztül Magyarországra

Először 2021 végén, 2022 elején jöhet gáz a Török Áramlat nevű gázvezetéken keresztül Magyarországra

2020. Január 27. 08:44, hétfő | Belföld

Több mint száz határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén

124 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2020. Január 27. 08:43, hétfő | Belföld

Emelhetik a diákhitel maximális összegét

A felsőoktatási hallgatók megnőtt kiadásai indokolttá teszik a szabad felhasználású Diákhitel 1 maximális összegének emelését - a témáról hétfői számában ír a Világgazdaság.