Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. November 07. 11:15, szerda | Helyi
Forrás: Tóth Vilmos/Széchenyi Alumni Magazin

Mi vagy ki ölte meg Széchenyi érseket?

Mi vagy ki ölte meg Széchenyi érseket?

Sokan életünkben először, kisiskolásként Nagycenken láttunk igazi múmiát. Szakértők egy csoportja kiderítette, tényleg arzén végzett-e Széchényi érsekkel.

A Széchenyi István Egyetem felvállalja nemcsak a névadójára, hanem acsalád más jelentős tagjaira vonatkozó kutatások támogatását is. Ennekeredménye a Széchényi Pál érsekről (1645–1710) szóló könyv, amely azUniversitas–Győr Nonprofit Kft. kiadásában jelenik meg. Bemutatója2012. november 9-én lesz a Széchenyi István Egyetemen, a XII. GyőriKönyvszalon egyik hivatalos programjaként. A kötet fő célja a SzéchényiPállal kapcsolatos, 2007 óta tartó kutatások eredményeinek ismertetése,melyek most jelennek meg először kötetbe szerkesztve.

A kötetben olvasható új eredmények közülkiemelendő egy széles körben elterjedt vélekedéstudományos cáfolata. Széchényi Pál nemlett mérgezés áldozata, ezt a múmiából vettminták patológiai elemzése egyértelműen
bizonyította.
Fotó: Nagy Károly Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.

2024. Május 08. 08:13, szerda | Helyi

Vakon is lehet teljes életet élni, méghozzá boldogan!

Sáfrányné Kobli Írisz Én csak a szívemmel látok című könyvével ismerkedhettek meg a Széchenyi Egyetem könyvtárában a pedagógus növendékek.

2024. Május 08. 07:13, szerda | Helyi

Matekból is megvolt az írásbeli

Nagy meglepetés nem érhette a diákokat, aki készült, az írásbeli matematikaérettségi első részét nagyobb nehézségek nélkül oldhatta meg.

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.