Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Június 10. 14:41, csütörtök | Sport
Forrás: HírTV

Mi lesz a hermafrodita sportoló sorsa?

Mi lesz a hermafrodita sportoló sorsa?

Dél-afrikai sajtóértesülések szerint a tesztek tisztázták Caster Semenyat, így a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) engedélyezte, hogy nőként versenyezhessen tovább. A dél-afrikai futó tavaly a berlini világbajnokságon nyert a nők

Az akkor 18 éves Semenyán elvégezték a nemi hovatartozását tisztázó tesztet, de ennek eredményét titokban tartotta az IAAF, amely engedélyezte, hogy a sportoló megtartsa világbajnoki aranyérmét. Egy ausztrál lap azonban szeptemberben kiszivárogtatta, hogy a teszt eredménye szerint Semenya hermafrodita, vagyis kívülről nő, de belül férfi.


A dél-afrikai futó azóta nem indult versenyen. Edzője egyelőre nem kívánta kommentálni az újabb sajtóértesüléseket, miszerint Semenya engedélyt kapott volna az IAAF-tól, hogy nőként versenyezzen tovább. Az ügyben csütörtök délután sajtótájékoztatót tart a dél-afrikai sportminiszter, amelyen a futó is részt vesz.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.