Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2021. Október 12. 14:43, kedd | Helyi

Miben Mások A Mai Vidojátékok & Milyen Pozitív Hatásaik Vannak?

Miben Mások A Mai Vidojátékok & Milyen Pozitív Hatásaik Vannak?

A konzol és PC játékok egyre nagyobb figyelmet kapnak a közéletben és a médiában is. Bizonyos szempontokból pedig a mai modern videójátékok nagyobb bevételekkel és magasabb elvárásokkal érkeznek, mint egyes mozifilmek. Egy-egy játék ped

Az egyik fő oka a videojátékok népszerűségének minden bizonnyal a technológia fejlődése. Az újabb konzolok ma már szinte elképesztő részletességgel adják vissza a különböző világokat, valamint a karakterek is sokkal komplexebb konfliktusokkal küzdenek, összetettebb jellemfejlődésen mennek keresztül.

Ebben az iparágban is érdemes azonban több különböző csoportot kialakítani, hiszen nem minden játék tartozik ugyanabba a kategóriába.

Beszélhetünk egyrészt a ma már sportként űzött online szerepjátékokról, mint például a League of Legends, vagy Counter Strike ligákról. Ezek a játékok egy végtelen univerzumban futnak, a történetek szinte sosem érnek véget, mivel mindig érkezik egy újabb kihívás, mindig van egy magasabb szint.

Ezek az e-sportok már világbajnoksággal, egyetemi ösztöndíj programokkal és képzésekkel is rendelkeznek és nehezen mérhető, hogy milyen magaslatokba juthatnak el ezek a címek.

Egy másik kategóriája lehet a videojátékoknak az úgynevezett cinematic történetet magukba foglaló játékok.

A történetek különböző módjai komplex világokat és többszörösen összetett karaktereket, jellemeket hoznak létre, akik az adott történet végére jelentős személyiség-változáson mennek keresztül, lehetőséget kínálva az esetleges történet folytatására.

Érdekesség, hogy amíg korábban egészen negatív visszhangot kapott a videojáték ipar, addig manapság már egészen pozitív hatásai is vannak a konzoloknak és ezek is egyre nagyobb figyelmet kapnak.

Egyes kutatók több esetben is kiemelik a videójátékok szerepét a problémamegoldó képesség fejlesztésében. A modern játékok gondolkodásra, ügyességre, valamint cselekvőkészségre bátorítják a játékosokat. Ez a típusú mentális aktivitás pedig átvezethető a hétköznapokra és pozitívan járul hozzá a felmerülő kérdések, problémák megoldására, a kreativitásra mindössze annyiban, hogy ötletelésre biztatják a játékosokat.

Egy további pozitívum a konzolok szociális kapcsolatépítő szerepe. Mivel egy konzol több kontrollerrel is irányítható, valamint a játékok nagy része több aktív játékost is támogat, így több esetben is jó csapatépítő szerepet töltenek be a konzolok, videojétékok.

A legnépszerűbb közösségi játékok közé tartoznak ilyen szempontból a sport játékok, mint például a FIFA, vagy éppen az amerikai sportokat felvonultató hármas, az Madden NFL, az NBA2k, valamint az NHL is. Ezek a címek a legnépszerűbb kategóriába tartoznak, mivel több esetben élőben is követhetőek a különböző stream oldalakon, vagy éppen a sportfogadási oldalakon is. Ilyen szempontból az angol oldalak a legfontosabbak, amelyek közül a bet365 alternatív link nélkül is elérhető Magyarországról is.

Természetesen a videojátékok körében is megjelennek a különböző trendek. 2021 hátralévő részében több Marvel és DC ügyességi játék is érkezik, mint például a Galaxis Őrzői október 26-án, vagy éppen a stratégiai Marvel’s Midnight Suns a jövő év elején.

Nem utolsó sorban pedig talán az egyik legfontosabb pozitív hatása a konzoljátékoknak a stresszoldó képességük. Napi egy-másfél óra játékidő segíti az agy dopamin kiválasztását, növeli a boldogságérzetet, a teljesítmény érzetet, ami segít kikapcsolni és csökkenteni a napközben felgyülemlett stresszt.

(x)

Címkék: konzol, videójáték

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 07. 10:19, csütörtök | Helyi

Menő Munkahely Győrben!

A pápai központú ANDL Kft. győri üzletébe Kisgép SZERVIZES, és Kisgép ÉRTÉKESÍTŐ Álláslehetőséget hirdet!

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.

2021. Október 18. 18:14, hétfő | Külföld

Több mint 1 milliárd adag oltóanyagot exportált világszerte az EU

Az Európai Unió több mint 1 milliárd adag koronavírus elleni vakcinát exportált világszerte az elmúlt tíz hónapban - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn.