Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2022. Február 21. 12:54, hétfő | PR
Forrás: (x)

Miből lesz a cserebogár?

Miből lesz a cserebogár?

A hajhullás a világon milliókat érintő, megoldásra váró probléma. Olyan nehézség, ami sokakból szorongást vált ki, sőt nem egyszer a szégyenérzet is felbukkan a felszínen.

Pedig ez nem olyasvalami, ami szégyenlésre méltó, éppen ezért szerencsére a beletörődésen kívül léteznek egyéb opciók is, amik végül a hajhullás megállásához, egyúttal az ifjú hajrügyek megjelenéséhez vezethetnek.

Prosztatagyógyszerként kezdte a pályafutását, hajhullásgátlóvá lépett elő!

A férfiaknak kifejlesztett, méltán kedvelt finasteride története több, mint érdekes. Az orvosok a prosztata megnagyobbodásénak kezelésére alkalmazták, amikor fény derült egy „mellékhatására”. A kopaszodó páciensek azt vették észre, hogy nemcsak, hogy megállt a hajhullásuk, de még új hajszálak is növekedésnek indultak.

A kutatók, ahogy ráfókuszáltak erre a témára, arra a megállapításra jutottak, hogy a kopaszság az esetek jelentékeny százalékában örökletes, és az 50 év feletti férfiak mintegy felét érinti. Azaz minden második férfi a világon küzd a hajszálai elvesztésével. A felfedezett hatóanyag bár a hajas fejbőr egészén kifejti jótékony hatását, de a fejbúb, fejtető területén érzékelhető a leglátványosabb változás.

Létezik még hasonló példa a kutatástörténetben?

De még mennyire, hogy igen! A nők és férfiak által egyaránt sikeresen alkalmazható minoxidil értágító hatású, így eredetileg a magas vérnyomás kezelésére fejlesztették ki. Ám a történelem ismétli önmagát, így aztán erről a hatóanyagról is kiderült, hogy egy az egyben befolyásolja, konkrétan megakadályozza a hajhullást. És nem kizárólag férfiak esetében.

A vizsgálatok egy olyan adatra is felhívták a figyelmet, hogy egyéves alkalmazás után 112 darab új hajszál jelent meg a betegek fejbőrén. Az oldat tehát huzamosabb ideig tartó, rendszeres használat mellett fejti ki a hatását. Azon kívül, hogy gátolja a hajhullást, a hajnövekedést jól látható, érzékelhető módon serkenti mind a hölgyek, mind az urak esetében. Tehát a beletörődés helyett jöhet a cselekvés! Hajrá!

A fotó forrása:ESB Professional/ Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 25. 14:05, csütörtök | PR

Nyugdíjas házakban javítanak, karbantartanak

Meghívásos közbeszerzési pályázaton nyert ingatlanok javítását, karbantartását jelentő munkákat a Jánosik és Társai Kft.

2023. Május 25. 09:45, csütörtök | PR

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

több mint 8700 diák vett rész a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn

2023. Május 24. 09:58, szerda | PR

Online marketing szakértő segítségével növeld bevételed

Az online marketing szakértő segítségével számos módon növelheted vállalkozásod bevételét. Íme néhány javaslat:

2023. Május 18. 10:37, csütörtök | PR

Azonnal felvehető hitel - mikor érhet kellemetlen meglepetés?

A személyi kölcsön egy azonnal felvehető hitel, ami szabadon bármire elkölthető. Érdemes azonban jól átgondolni, hogy mire veszel fel gyorskölcsönt, hiszen ez bizonyos kötelezettségekkel is jár.