Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Február 21. 12:54, hétfő | PR
Forrás: (x)

Miből lesz a cserebogár?

Miből lesz a cserebogár?

A hajhullás a világon milliókat érintő, megoldásra váró probléma. Olyan nehézség, ami sokakból szorongást vált ki, sőt nem egyszer a szégyenérzet is felbukkan a felszínen.

Pedig ez nem olyasvalami, ami szégyenlésre méltó, éppen ezért szerencsére a beletörődésen kívül léteznek egyéb opciók is, amik végül a hajhullás megállásához, egyúttal az ifjú hajrügyek megjelenéséhez vezethetnek.

Prosztatagyógyszerként kezdte a pályafutását, hajhullásgátlóvá lépett elő!

A férfiaknak kifejlesztett, méltán kedvelt finasteride története több, mint érdekes. Az orvosok a prosztata megnagyobbodásénak kezelésére alkalmazták, amikor fény derült egy „mellékhatására”. A kopaszodó páciensek azt vették észre, hogy nemcsak, hogy megállt a hajhullásuk, de még új hajszálak is növekedésnek indultak.

A kutatók, ahogy ráfókuszáltak erre a témára, arra a megállapításra jutottak, hogy a kopaszság az esetek jelentékeny százalékában örökletes, és az 50 év feletti férfiak mintegy felét érinti. Azaz minden második férfi a világon küzd a hajszálai elvesztésével. A felfedezett hatóanyag bár a hajas fejbőr egészén kifejti jótékony hatását, de a fejbúb, fejtető területén érzékelhető a leglátványosabb változás.

Létezik még hasonló példa a kutatástörténetben?

De még mennyire, hogy igen! A nők és férfiak által egyaránt sikeresen alkalmazható minoxidil értágító hatású, így eredetileg a magas vérnyomás kezelésére fejlesztették ki. Ám a történelem ismétli önmagát, így aztán erről a hatóanyagról is kiderült, hogy egy az egyben befolyásolja, konkrétan megakadályozza a hajhullást. És nem kizárólag férfiak esetében.

A vizsgálatok egy olyan adatra is felhívták a figyelmet, hogy egyéves alkalmazás után 112 darab új hajszál jelent meg a betegek fejbőrén. Az oldat tehát huzamosabb ideig tartó, rendszeres használat mellett fejti ki a hatását. Azon kívül, hogy gátolja a hajhullást, a hajnövekedést jól látható, érzékelhető módon serkenti mind a hölgyek, mind az urak esetében. Tehát a beletörődés helyett jöhet a cselekvés! Hajrá!

A fotó forrása:ESB Professional/ Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből