Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Október 15. 14:45, péntek | Sport
Forrás: NSO

Michael Jordan: Ha most játszanék a ligában, eljutnék száz pontig

Michael Jordan: Ha most játszanék a ligában, eljutnék száz pontig

Michael Jordan úgy érzi, ha ma lenne húszas évei közepén, és ugyanolyan jól játszana, mint fénykorában, be tudná állítani Wilt Chamberlain 100 pontos rekordját. Véleményével nem a jelenlegi játékosokat kritizálta, hanem a játékvezet

A minden idők legnagyobb kosárlabdázójának tartott Michael Jordan a legújabb NBA-videojáték promóciós rendezvényén válaszolt az érdeklődők kérdéseire. A USA Today szakírói megkérdezték tőle, mennyiben változott meg a sportág a nyolcvanas-kilencvenes évek óta. Erre jött a meghökkentő válasz.

„Kevésbé vad a játék most, mint akkoriban, nincs annyi testi érintkezés, erre már sokkal jobban figyelnek a bírók – mondta a 47 éves egykori kosaras. – Ha a mai szabályok és játékvezetői felfogás mellett nyújtanám a legjobb játékomat, gyakran kipontozódnék, vagy fordítva: szinte folyamatosan a büntetővonalon állnék. Biztos vagyok benne, hogy el tudnám érni a száz pontot is egy meccsen."

A Chicago Bulsszal hat bajnoki címet szerző kosaras egyéni csúcsa 69 pont volt, 1990. március 28-án a Cleveland Cavaliers ellen hosszabbítás után 117–113-ra megnyert meccsen hozta össze (23/37 a mezőnyből, 2/6 a triplavonalon túlról, 21/23 a büntetővonalról).

A száz pontot egyedül Wilt Chamberlain tudta elérni, az 1962-es Philadelphia Warriors–New York Knicks találkozón (169–147). Azon a mérkőzésen azonban minden Chamberlainről szólt: csapata 115 dobási kísérletéből 63-at a center vállalt el, ebből 36-szor talált be a gyűrűbe. Az első negyed végére 16 pontos hátrányba kerülő ellenfél centere húsz centivel alacsonyabb volt nála, csak szabálytalanul tudta megállítani: a meccs hőse 32 büntetőt dobhatott, abból 28-at értékesített. A meccs nagy részén a Warriors játékosai szándékosan szabálytalankodtak a New York-iakkal szemben, hogy minél hamarabb visszakapják a labdát és Chamberlain kosarakat dobhasson.

Sokan azt a mérkőzést a kosárlabda megcsúfolásának tartották.

A legközelebb Kobe Bryant került a 100 ponthoz, 2006. január 22-én a Los Angeles Lakers–Toronto Raptors találkozón 81 pontig jutott (28/46 a mezőnyből, 7/13-as tripla- és 18/20-as büntetőmutatóval). Chamberlain esetével ellentétben itt nem a játékosnak volt szüksége a csapatra, hanem fordítva, mert a Raptors igenis tartotta a lépést a Lakersszel, sőt a félidőben 14 ponttal vezetett – ha Bryantnek nincs olyan jó napja, meg is nyerte volna a meccset.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g