Városlista
2020. január 26, vasárnap - Vanda

Hírek

2012. Március 12. 07:19, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Michelisz a 7. körig állt az élen, de jött a galamb

Michelisz a 7. körig állt az élen, de jött a galamb

Michelisz Norbert a nyolcadik helyen zárta a túraautó-világbajnokság idénynyitó versenyének második futamát.

Az élről rajtoló magyar pilóta nagy küzdelemben a hetedik kör közepéig vissza tudta verni a nálánál érezhetően gyorsabb és erősebb autóban ülő riválisok támadását, aztán elütött egy galambot, aminek következtében eltört a jobb első felfüggesztése. Akkor fél körön belül négyen is megelőzték, később pedig még hárman, így meg kellett elégednie a nyolcadik hellyel. Wéber Gábor a 11. helyen végzett. Az első futamban Michelisz a 9., Wéber a 17. helyen zárt, mindkét versenyt a címvédő francia Yvan Muller nyerte meg.

1. futam

Michelisz Norbert a 9., Wéber Gábor pedig a 17. lett a túraautó-vb első, monzai versenyén. A futamot a világbajnoki címvédő Yvan Muller nyerte meg tavalyi második helyezett csapattársa, Robert Huff előtt, míg harmadikként az élről induló Gabriele Tarquini ért célba.

Michelisz a 10. pozícióból indulva a verseny elején feljött a 8. helyre, azután a Chevrolet gyári csapatában szereplő Alain Menu keményen támadta, és meg is tudta előzni.

A motorcsere miatt a rajtrács végére sorolt Wéber a jó rajtja után fokozatosan jött előre, de a hajrában összeütközött az egyik riválisával, így visszaesett a mezőny végére, és végül nem tudott célba érni.

2. futam

Michelisz nagyszerűen jött ki a rajtból, s amíg a Chevrolet három klasszisa, Yvan Muller, Robert Huff és Alain Menu egymással tusakodott a dobogó alsó fokáért a célegyenes végén, az első helyét megtartó magyar mögé ugyanott Tom Coronel tudott felzárkózni a második helyre. Egy kör megtételét követően Coronel komoly támadásba kezdett, a célegyenesben többször Michelisz mellé húzta az autóját, de a forduló az ívet jól és taktikusan tartó magyaré lett, aki őrizte vezető helyét. A Chevrolet triója eközben újfent dodzsemezett egyet egymással, ám mindhárman versenyben tartották autójukat, és még pozíciót sem veszettek.

Peregtek a körök, a címvédő francia Muller közben a második helyre előzte magát, de az onnan kiszorított Coronel visszavette tőle a helyet. Igaz, csak átmenetileg. A futam drámája a hetedik kör közepén jött el, akkor egy pályán totyogó galambnak nem volt ideje elreppenni Michelisz elől, így szegény pára ki is lehelte a lelkét. Mindez a magyar futamára is erősen kihatott – eltört a jobb első felfüggesztése, miután 240 km per órás sebességgel ütközött a galambbal. Ezzel el is szállt az esélye a futamgyőzelemre.

Előbb Muller, majd a kör végéig még a Coronel, Huff, Menu hármas is lehagyta a magyart. Ami addig hat és fél körön át egyiküknek sem sikerült, az fél kör alatt összejött négyüknek is. Annyit adjunk meg nekik: mind a négy autó, különösen a három Chevrolet lényegesen meggyőzőbb erővel tűnt ki.

A folytatásban Michelisz már az üldözőboly előtt, az ötödik pozíció megtartásáért dolgozott, de az erőfeszítéseit nem kísérte eredmény, újabb három pilóta ment el mellette a leintésig.

Wéber a 12. helyről indulva tudott előrébb lépni, de nem sokat, így lett végül tizenegyedik.

A következő versenyt Spanyolországban, azon belül is a valenciai pályán rendezik meg április elsején.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 16:09, péntek | Sport

Meghalt a Dakar-rally-n balesetező motoros

Meghalt Edwin Straver, a 2020-as Dakar-Rally január 16-i, 11. szakaszán balesetet szenvedett motorversenyző. Straver 48 évet élt.

2020. Január 23. 20:58, csütörtök | Sport

Olimpiai kvótát szerzett a magyar női asztalitenisz-válogatott

3-1-re legyőzte a magyar női válogatott a házigazda portugálokat az asztaliteniszezők csapat olimpiai kvalifikációs versenyén csütörtökön Gondomarban, ezzel kvótát szerzett a nyári, tokiói játékokra.

2020. Január 23. 19:21, csütörtök | Sport

Baleset a meccsen - Fejbe ütötte a labdaszedő kislányt Nadal

Rafael Nadal mérkőzése nehezen indult az argentin Federico Delbonis ellen. Az Australian Open 2. fordulójának csütörtöki mérkőzésén a világelső 6:3, 7:6, 6:1-re legyőzte balkezes ellenfelét.

2020. Január 23. 07:41, csütörtök | Sport

Forma1-es autóbemutatót rendeznek Ausztriában

Az Alpha Tauri mellett a Racing Point is a szomszédos Ausztriában tartja idei F1-es autójának bemutatóját. A csapat javulni akar, de felhívták a figyelmet, hogy ehhez idő kell.