Városlista
2019. december 15, vasárnap - Valér

Hírek

2012. Március 12. 07:19, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Michelisz a 7. körig állt az élen, de jött a galamb

Michelisz a 7. körig állt az élen, de jött a galamb

Michelisz Norbert a nyolcadik helyen zárta a túraautó-világbajnokság idénynyitó versenyének második futamát.

Az élről rajtoló magyar pilóta nagy küzdelemben a hetedik kör közepéig vissza tudta verni a nálánál érezhetően gyorsabb és erősebb autóban ülő riválisok támadását, aztán elütött egy galambot, aminek következtében eltört a jobb első felfüggesztése. Akkor fél körön belül négyen is megelőzték, később pedig még hárman, így meg kellett elégednie a nyolcadik hellyel. Wéber Gábor a 11. helyen végzett. Az első futamban Michelisz a 9., Wéber a 17. helyen zárt, mindkét versenyt a címvédő francia Yvan Muller nyerte meg.

1. futam

Michelisz Norbert a 9., Wéber Gábor pedig a 17. lett a túraautó-vb első, monzai versenyén. A futamot a világbajnoki címvédő Yvan Muller nyerte meg tavalyi második helyezett csapattársa, Robert Huff előtt, míg harmadikként az élről induló Gabriele Tarquini ért célba.

Michelisz a 10. pozícióból indulva a verseny elején feljött a 8. helyre, azután a Chevrolet gyári csapatában szereplő Alain Menu keményen támadta, és meg is tudta előzni.

A motorcsere miatt a rajtrács végére sorolt Wéber a jó rajtja után fokozatosan jött előre, de a hajrában összeütközött az egyik riválisával, így visszaesett a mezőny végére, és végül nem tudott célba érni.

2. futam

Michelisz nagyszerűen jött ki a rajtból, s amíg a Chevrolet három klasszisa, Yvan Muller, Robert Huff és Alain Menu egymással tusakodott a dobogó alsó fokáért a célegyenes végén, az első helyét megtartó magyar mögé ugyanott Tom Coronel tudott felzárkózni a második helyre. Egy kör megtételét követően Coronel komoly támadásba kezdett, a célegyenesben többször Michelisz mellé húzta az autóját, de a forduló az ívet jól és taktikusan tartó magyaré lett, aki őrizte vezető helyét. A Chevrolet triója eközben újfent dodzsemezett egyet egymással, ám mindhárman versenyben tartották autójukat, és még pozíciót sem veszettek.

Peregtek a körök, a címvédő francia Muller közben a második helyre előzte magát, de az onnan kiszorított Coronel visszavette tőle a helyet. Igaz, csak átmenetileg. A futam drámája a hetedik kör közepén jött el, akkor egy pályán totyogó galambnak nem volt ideje elreppenni Michelisz elől, így szegény pára ki is lehelte a lelkét. Mindez a magyar futamára is erősen kihatott – eltört a jobb első felfüggesztése, miután 240 km per órás sebességgel ütközött a galambbal. Ezzel el is szállt az esélye a futamgyőzelemre.

Előbb Muller, majd a kör végéig még a Coronel, Huff, Menu hármas is lehagyta a magyart. Ami addig hat és fél körön át egyiküknek sem sikerült, az fél kör alatt összejött négyüknek is. Annyit adjunk meg nekik: mind a négy autó, különösen a három Chevrolet lényegesen meggyőzőbb erővel tűnt ki.

A folytatásban Michelisz már az üldözőboly előtt, az ötödik pozíció megtartásáért dolgozott, de az erőfeszítéseit nem kísérte eredmény, újabb három pilóta ment el mellette a leintésig.

Wéber a 12. helyről indulva tudott előrébb lépni, de nem sokat, így lett végül tizenegyedik.

A következő versenyt Spanyolországban, azon belül is a valenciai pályán rendezik meg április elsején.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 18:04, csütörtök | Sport

Michelisz Norbert bajnok lehet a hétvégén Sepangban

Három riválisához hasonlóan a hétvégi malajziai fordulóban megnyerheti a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonját Michelisz Norbert, a Hyundai magyar versenyzője.

2019. December 11. 06:56, szerda | Sport

Rally: Újabb abszolút győzelem!

Nagyon okos, higgadt és taktikus versenyzéssel szerezte meg Klausz Kristóf-Csányi Botond páros a 23. Taxi4 Mikulás Rallye győzelmét, ezzel megduplázva eddigi összetett győzelmeik számát.

2019. December 10. 12:52, kedd | Sport

25 évesen öngyilkos lett a DVSC egykori focistája

A szabolcsfociinfo.hu információja szerint vasárnap lett öngyilkos a 25 éves Molnár Tamás, a DVSC korábbi focistája.

2019. December 09. 20:32, hétfő | Sport

Babos Tímea 25. a legjobban kereső teniszezőnők idei listáján

A novemberben sorozatban harmadik páros WTA-világbajnoki címét begyűjtő magyar játékos 1 541 943 dollárra (több mint 460 millió forintra) tett szert ebben az évben a versenyek pénzdíjaiból.