Városlista
2020. augusztus 3, hétfő - Hermina

Hírek

2017. Április 11. 10:03, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Micsoda??? Elvonóra küldtek egy kábítószerbarlangban talált pitont

Micsoda??? Elvonóra küldtek egy kábítószerbarlangban talált pitont

Elvonóra szállítottak egy Sydney környéki börtön állatrehabilitációs központjába egy pitont, amelyet egy rendőrségi akció során találtak egy kábítószerbarlangban.

Az ausztrál igazságügyi minisztérium kedden közölte, hogy a piton hat hétre került egy új-dél-walesi börtönbe, amelyben elítéltek gondoskodnak a rászoruló állatokról. Az óriáskígyót a börtön vadállatok számára létrehozott gondozóközpontjában detoxikálták és ápolják.

A rehabilitációt felügyelő Ian Mitchell szerint a piton szervezetébe metamfetamin vagy jég (kristályos metamfetamin) jutott be a bőrén keresztül, és időbe telik, amíg felgyógyul.

"Ki kell várni, amíg a drog eltűnik a szervezetéből, de pár hónap alatt már sikerült megnyugtatnunk, és most már ismét rendesen táplálkozik" - mondta Mitchell.

A Sydney közelében fekvő Windsorban létrehozott állatgondozó központban a biztonsági szempontból erre alkalmas rabok rehabilitációja keretében működik a program, amelynek résztvevői etetik és gondozzák, enyhébb betegségek estén pedig ápolják is a hüllőket.

A program részvevői úgy érezhetik, hogy felelősek valamiért, és fontos munkát végeznek, ami segíthet nekik a szabadulásuk utáni beilleszkedésben - magyarázta a program egyik irányítója.

Az elmúlt évben 40 kígyót, 15 gyíkot és öt teknőst gondoztak a rabok. A gyógyult állatokat a központ átadja az illetékes állatvédelmi hatóságoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 31. 06:00, péntek | Bulvár

Elmarad a Strand Fesztivál, az EFOTT, a Fishing On Orfű is

A zamárdi Strand Fesztivál, a velencei-tavi EFOTT, a Fishing On Orfű, a szegedi SZIN, a Paloznaki Jazzpiknik és az adyligeti Kolorádó Fesztivál is elmarad a kormány csütörtöki döntése,

2020. Július 29. 08:21, szerda | Bulvár

Pert indít a Facebook az Európai Bizottság ellen

Pert indít a Facebook közösségi hálózati portál az uniós bíróságon az Európai Bizottság ellen.

2020. Július 29. 07:00, szerda | Bulvár

Mundruczó Kornél filmje is szerepel a Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában

Mundruczó Kornél első külföldi produkciója, az angol nyelvű Pieces of a Woman is szerepel a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában.

2020. Július 28. 12:04, kedd | Bulvár

Renée Zellwegert is bevonnák a székely petíció kampányába

Magasabb fokozatba kapcsolt a székely petíció nemzetközi kampánya, amelybe megpróbálják bevonni Renée Zellweger kétszeres Oscar- és négyszeres Golden Globe-díjas amerikai színésznőt, producert is