Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Március 11. 14:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Revita TV

Miénk itt a tér, bemutatták a látványtervet

Miénk itt a tér, bemutatták a látványtervet

Pénteken a sajtó képviselőinek is bemutatták a Dunakapu tér átalakításával kapcsolatos látványtervet.

Az önkormányzat kompromisszumos megoldásként rendezvényteret és mélygarázst álmodott meg a területre, mindezt pedig úgy, hogy a feltárt reneszánsz emlékeket is láthatóvá teszik. Az elképzelések szerint 2013 nyarára készül el a körülbelül másfél milliárdos fejlesztés, ami a Széchenyi tér mellett a belváros újabb ékessége lesz. A Dunakapu téri fejlesztés nem csak szép, de hasznos is lesz, hiszen remélhetőleg végre megoldja a környék parkolási problémáit.

Kompromisszumos megoldásról beszélt az alpolgármester, aki ezúttal önkormányzati képviselői minőségében vázolta a Dunakapu tér felújításának részleteit. Somogyi Tivadar szerint olyan rendezvényteret alakítanak ki itt, a most még romos területen amely méltó társa lesz a korábban felújított Széchenyi térnek. Rendezvénytér, de nem csak az ami megvalósul, hiszen az alul kialakítandó mélygarázs remélhetőleg a környék parkolási gondjait is megoldja.

Lesz tér és parkoló, de a történelmi emlékek sem vesznek el. A látványterven is szerepel, hogy a Duna Bástya legértékesebb részét alulról és felülről is megcsodálhatják majd a győriek és a hozzánk érkező turisták is.

A Dunakapu térre körülbelül másfél milliárd forintot szán az önkormányzat, a belváros legújabb ékköve pedig a tervek szerint 2013 nyarára készül majd el. A fejlesztések látványtervét bemutató sajtótájékoztatón szóba került az Arrabona Városvédő Egyesület szombatra szervezett demonstrációja is. Ezzel kapcsolatban a KDNP egyértelműen elhatárolódik a szervezet elnökétől, aki mint kiderült, még mindig elnökségi tag a kereszténydemokratáknál. Az önkormányzatnál abban bíznak, hogy a tiltakozás ahogyan azt a szervezők ígérték, valóban békés lesz és nem zavarja meg a város nyugalmát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.