Városlista
2022. január 22, szombat - Vince

Hírek

2015. Április 18. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Milyen feltételekkel tehető ki az albérlő?

Milyen feltételekkel tehető ki az albérlő?

Erre a kérdésre keresi a választ olvasónk. Az onlinejogsebesz.hu szakértői ezúttal is válaszolnak.

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Albérlő vagyok és nincs semilyen szerződés csak be vagyok jelentve ideiglenes lakosként, lakcím kártyám is van. Csúsztam egy hónapot az albérlettel, de rezsit fizettem, még is ki kell költöznöm méghozzá és egyenlőre nem is tudok hova menni. Tényleg ilyen egyszerüen ki rakhatnak? Nincs valami törvény, hogy esetleg neki kell keresnie másik albérletet vagy valami lehetőség? Nem hiszem el, hogy gondol az ember egyet és kiteheti a másikat. Választ előre is köszönöm!

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Valamilyen szerződésnek lenni kell Önök között, mert nélküle nem tudott volna bejelentkezni ideiglenesen az ingatlanba. Ezt elő kellene keríteni, hogy abban milyen feltételekben állapodtak meg.
Azt sem lehet tudni leveléből, hogy a főbérlő milyen felmondási idővel mondott fel Önnek. Az azonban biztos, hogy a főbérlő nem köteles az Ön elhelyezéséről gondoskodni.


A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!
Tisztelettel:
dr. Lendvai Zsuzsa ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 18:04, szombat | Belföld

Folyamatosan bővül a magyar futárszolgáltatás piaca

Folyamatosan bővül a magyarországi futárszolgáltatás piaca, főként az e-kereskedelem fejlődésére alapozva Bíró Koppány Ajtony, a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének (MLSZKSZ) főtitkára szerint.

2022. Január 22. 16:00, szombat | Belföld

Rekordot döntött a kastélyok és várak látogatottsága tavaly Magyarországon

Minden eddiginél többen látogatták a magyarországi kastélyokat és várakat 2021-ben, a tavalyi öt után az idén tíz új létesítményt nyitnak meg a nagyközönség számára

2022. Január 22. 13:57, szombat | Belföld

A magyar kultúra napja - Petőfi eredeti verseit, leveleit is elérhetővé teszi online a PIM

Petőfi eredeti verseit, leveleit, portréit, köteteit, a hozzá köthető relikviákat és műalkotásokat, valamint egy konferenciakötetet is elérhetővé tesz a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) a magyar kultúra napja alkalmából.

2022. Január 22. 10:55, szombat | Belföld

Figyelmeztetés! Tilos hókotrót előzni

Tilos hókotrót előzni - erre hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken közleményében, megjegyezve, az elmúlt időszak havazásainál több baleset is történt a havat eltakarító járművek előzése miatt.