Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Március 25. 14:39, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Milyen lesz gyermekeink Európája?

Milyen lesz gyermekeink Európája?

Kilenc európai állam (Csehország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország) nagycsaládosai 2011. március 26-án délután 154 helyszínen azonos időpontban szerveznek kétórás minik

A konferenciák célja megmutatni, hogy a családokat az élet legtöbb területe – a korai fejlesztéstől az iskolán át a turizmusig – közelről érinti, csak a családok megerősítésével kerülhető el az európai demográfiai katasztrófa és a mindenkori politika és a közélet gyermekeink jövőjét közvetlenül befolyásolja, ezért a családok tevőlegesen részt kívánnak venni sorsuk alakításában. A rendezvény fontos üzenete, hogy a családok munkaerőt, adófizetőket nevelnek, akik később fenntartják a gazdaság működését, a szociális rendszert, és biztosítják az idősek nyugdíját. A családtámogatás tehát olyan befektetés, amely mind a társadalom, mind a gazdaság számára alapvető érdek.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Európai Nagycsaládosok Szövetsége közös szervezésében megvalósuló minikonferencia-sorozatnak Magyarországon 90 helyszíne lesz. Ízelítőül néhány előadó, helyszín és téma: Pilisborosjenő, Reichel József Művelődési Ház: Család és szenvedélybetegség. Az előadók között van Dér András filmrendező és Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára. Nyíregyháza, Városmajori Művelődési Ház: Család és hivatás. Az előadók között van Lakatosné Sira Magdolna országgyűlési képviselő, Túristvándi polgármestere. Nógrádsáp, Kultúrház: Család és hit. Előadó: Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök. Hódmezővásárhely, Németh László Városi Könyvtár: A paraszti élet a többgenerációs családokban. Előadó: Szenti Tibor néprajzkutató, író. Felsőzsolca, Civil Ház: Hogyan éljünk barátságban a vízzel? Az előadók között van Csöbör Katalin országgyűlési képviselő. Érd, Szepes Gyula Művelődési Központ: A működő család. Előadók: Koltay Gergely, a Kormorán együttes alapítója és zenésze, Lackfi János író, költő. Budapest, VIII. kerület, Kesztyűgyári Közösségi Ház: Civilek a családért. Előadó: Benkő Ágota, a NOE korábbi elnöke. A minikonferenciák helyszíneiről részletes tájékoztatás a www.noe.hu és a www.elfac.org honlapokon található. Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE főtitkára Márki László, az Európai Nagycsaládos Szövetség alelnöke. (pr)

OS

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: