Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Augusztus 03. 10:25, szerda | PR
Forrás: (x)

Minden a különleges aromás teákról

Minden a különleges aromás teákról

Az aroma kifejezéstől sokan tartózkodnak, pedig a természetes ízvilággal azonosítható. Jelentései fűszer, illat, és parfüm. Az aroma megtalálható élelmiszerekben, kozmetikai termékekben, és gyógyszerekben is.

Az aromás teák fogyasztásával nem csak a folyadékbevitelt pótoljuk, hanem egészséges a szervezet számára. Mit tudunk még az aromáról?

Mit nevezünk aromának?

Az aroma egy gyűjtőnév, összefoglalja az aroma anyagokat, aroma készítményeket, hőkezelt aromákat, és egyéb kevert aroma fajtákat. Egy olyan kémiai vegyületről van szó, ami ízesítőként funkcionál.

Aroma fajták

Korábban három nagy csoport volt ismert: a természetes aroma, természetazonos, és a mesterséges aroma. Ma már ebből a természetazonos és mesterséges aroma megszűnt, de most nézzük meg, hogy mit jelentenek az alap kategóriák.

Természetes aroma

Természetes aromáknak nevezzük a növényi, vagy állati nyersanyagból kinyert emberi fogyasztásra alkalmas anyagokat. Tehát a különleges természetes aromákat tartalmazó teáktól nem kell félni, csak a tea ízét befolyásolják!

Természetazonos aroma

Nagyon hasonlít a természetes aromákhoz, ugyanis ugyanolyan molekula szerkezettel rendelkeznek, viszont mesterségesen állítják elő. Ettől függetlenül nem tartalmaznak mesterséges anyagokat, sőt ízben sem lehet megkülönböztetni a természetes aromáktól.

Mesterséges aroma

A vegyi színezéssel megalkotott mesterséges aromák szintetikus anyagok, vagyis nem származnak egyéb élelmiszerekből. Különböznek a természetes növényi vagy állati eredetű anyagoktól. Ma már csak akkor nevezhetünk egy aromát természetesnek, ha összetevőit tekintve aroma készítményekből, vagy természetes aroma anyagokból tevődnek össze.

Aromás teafélék pozitív hatása a szervezetre

A gyümölcsteák nem tartalmaznak felesleges kalóriát, a legtöbbjük tartalmaz vitaminokat, valamint ásványi anyagokat. Az édeskés ízt fokozzák a teában található gyümölcsdarabkák, fűszerek, ezért nem kell külön édesítőszert használnunk. A bolti fajtákkal ellentétben sokkal egészségesebb, és a gyerekeknek is kiváló folyadékpótlásra. Ezzel ellentétben a magas cukortartalmú italok nem hidratálnak megfelelően.

Minden évszakban fogyasztható teák

A teafogyasztás változatos formái ismertek, ihatjuk forrón és jegesen is, felszolgálhatjuk a vendégeknek hűsítőként, vagy választhatjuk a munkahelyünkön kávé helyett. Ajándéknak is kiváló, meglephetjük szeretteinket egy díszdobozos tea csomaggal. Ha igazán jó minőségű teára vágysz válaszd a Dammann tea válogatást az EspressoShop kínálatából, és próbáld ki a mesés ízeket!

Címkék: aroma, tea

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt