Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Június 27. 11:16, szerda | Helyi
Forrás: Csikár Andrea

Minden eddiginél sikeresebb volt a Szent László Napok - GALÉRIA

Minden eddiginél sikeresebb volt a Szent László Napok - GALÉRIA

Népi körhinta, kirakodó vásár, lovas bemutató, koncert és nagy eszem-iszom volt a Szent László Napokon. Kellemes nyári kikapcsolódást biztosított a rendezvénykicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Népi körhinta, kirakodó vásár, lovas bemutató, koncert és nagy eszem-iszom volt a Szent László Napokon. Kellemes nyári kikapcsolódást biztosított a rendezvénykicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A hétvégén kezdődő program sikeréhez hozzájárult a rettenetesen jó, napsütéses időjárás, ráadásul az Aranypart tágas tere még több látogatót tudott befogadni az előző évek helyszínével szemben, s még a strandon kikapcsolódókat is kíváncsivá tette a program.

A családi időtöltésre alkalmas programoknak talán az apróságok örültek a legjobban. A felállított népi körhinta és a „történelmi várjátékok” nagyon népszerűek voltak a kicsik körében, ezenkívül ügyességüket is kipróbálhatták, a kézműves sátorban pedig maguk fabrikálhattak páncélt és fegyvert, a nagyobbak ostort csattogtathattak, megtekinthették a lovagi, lándzsás küzdelmeket és produkciókat. A korgó gyomrúak pacallal és pörkölttel, no meg langallóval csillapíthatták éhségüket.

A program legnépszerűbb része idén is a kirakodó vásár volt. A bazársoron megkérdeztünk egy fiatalt párt, Richárdot és Nikolettet a lovagi ünnepről.

- Már többször részt vettünk a Szent László Napokon - kezdte a pár férfi tagja. - Ez az idei a legjobb mind közül, rengeteg érdekes programon vettünk részt - mondta Richárd, majd kedvese, Nikolett folytatta. - Én először vagyok itt, a kirakodó vásáron szinte mindent megtudtam volna venni. Csodaszép kézzel készített ékszerek, ruhák, igazi mesterművek hevernek a bódékban - ecsetelte a lány, aki befejezésül hozzátette: jövő nyáron már van egy fix programjuk, a következő Szent László Napok.

Koczor Ágnest, a rendezvény egyik szervezőjét kérdeztük, milyenek az idei visszajelzések.

- A legnagyobb sikert a játszóház hozta, itt minden kelléket felhasználtak a lurkók. A bemutatók alatt a terület megtelt nézőkkel, még a fürdőzők is átjöttek a vízpartról, hogy a domboldalon napozva szemléljék a lovagi tornát és a koncertet. A legtöbb pozitív reakció mégis családosok részéről mutatkozott, ők színvonalas, látványos
és ízléses lazításról számoltak be - közölte Koczor Ágnes, a rendezvény egyik szervezője.

Fotó: Nagy Péter

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.