Városlista
2020. január 24, péntek - Timót

Hírek

2017. Július 29. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Minden előzmény nélkül nyakon szúrta ismerősét

Minden előzmény nélkül nyakon szúrta ismerősét

Vádat emelt az ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly februárban minden előzmény nélkül nyakon szúrta alkalmi ismerősét, aki percek alatt elvérzett

- tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t. Serfőző Katalin közölte, a férfit emberölés bűntettével vádolják. Az ügyészség a szakértői vélemény szerint kóros elmeállapotú férfi felmentésére és kényszergyógykezelésének elrendelésére tett indítványt, mivel az elkövetéskor képtelen volt cselekménye következményeinek felismerésére.

A vádirat szerint a férfi tavaly február 1-jén ismerőseivel italozott, majd éjfél körül egy másik szegedi vendéglátóegységbe mentek át. Ott találkozott éjféltájban a későbbi sértettel, akivel végül kettesben maradtak és folytatták az italozást, beszélgetést, köztük vita, szóváltás nem volt. A vádlott hajnali három óra körül elővette nadrágja zsebéből a mindig magánál tartott bicskáját, és a hétcentis pengével előzmény és ok nélkül, a sértett nyakába szúrt. A vádlott átvágta a sértett bal nyaki verő- és visszerét. A férfi - a jelen lévő vendégek segítségnyújtása ellenére - perceken belül elvérzett. A vádlott elhagyta a helyszínt, a rendőrök hajnali öt körül fogták el - tudatta az ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 23. 19:41, csütörtök | Belföld

Már kapható a Zenthe torta

Idén lenne 100 esztendős a salgóbányai születésű színészlegenda, Zenthe Ferenc. A róla elnevezett torta csütörtöktől elérhető a Kézműves Cukrászdában.

2020. Január 23. 18:00, csütörtök | Belföld

Nyilvánosak a keresztféléves eljárás ponthatárai

Nyilvánosságra hozták csütörtök délután a felvi.hu oldalon a februárban induló keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárait.

2020. Január 23. 17:18, csütörtök | Belföld

Csankó Zoltán az Eldorádóban mutatkozik be a József Attilában

2020.február 8-án mutatja be a József Attila Színház Bereményi Géza filmklasszikusának, az Eldorádónak színpadi változatát Funtek Frigyes rendezésben.

2020. Január 23. 15:26, csütörtök | Belföld

2020 önkéntes jelentkezését várják Európa legnagyobb passiójátékához

2020 önkéntest várnak a szervezők Európa legnagyobb passiójátékának előadásához, 2020. április 4-ére az Arénába.