Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Szeptember 01. 17:57, szombat | Belföld
Forrás: mti - MTI Fotó: Komka Péter

Minden iskolába időben megérkeztek a tankönyvek

Minden iskolába időben megérkeztek a tankönyvek

A posta több mint 12 millió tankönyvet szállított ki határidőre 4108 iskolába - közölte a Magyar Posta Zrt. szóvivője szombaton az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a szállítás augusztus 1-én kezdődött és 22 nap alatt sikerült befejezni.

A kollégák naponta átlagosan mintegy 200 iskolába mentek el, hogy átadják a tankönyveket - tette hozzá a szóvivő.

A közleményben idézik a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) ügyvezető igazgatóját, Tőczik Zsoltot, aki azt emelte ki, hogy a tankönyvek kiszállításában a legnagyobb kihívás minden évben a rendelkezésre álló idő rövidsége. A 7500-8000 raklapnyi tankönyvet július végéig kellett az iskolai igényeknek megfelelően legyártatni, majd az üllői és a celldömölki raktárba szállítani és iskolánként szétválogatni, csomagolni.

A Kello ügyvezető igazgatója aláhúzta: a teljes sikerhez olyan megbízható partnerek kellenek, mint a Magyar Posta, amely a megállapodott határidőre teljesítette a tankönyvek kiszállítását.

Szeptember közepétől kezdődik az addig leadott iskolai pótrendelések kiszállítása, amely szintén a Kello és a Magyar Posta együttműködésében zajlik.

Címkék: iskola, tankönyv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.