Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Szeptember 10. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Minden károsult feje fölé tető kerül október végére?

Minden károsult feje fölé tető kerül október végére?

48 millió forintot kapott Nógrád megye az árvíz utáni újjáépítésre. 16 ingatlan vált lakhatatlanná, a megyei elnök szerint október végéig minden károsult feje fölé tető kerül.

 

A májusi-júniusi árvíz több mint 1,2 milliárd forint kárt okozott Nógrád megyében. Öt településen dőltek össze vagy váltak lakhatatlanná épületek. A legnagyobb kár Ecseget érte.

 

„Statikai vizsgálat alapján 11 házat minősítettek lakhatatlanná, ebből összességében 10 épület az, amely a kormánydöntés értelmében jogosult lesz kárenyhítésre" - közölte Ökrös László, a Nógrád Megyei Védelmi Bizottság titkára.

 

A megyei önkormányzat gyűjtést hirdetett. Becsó Zsolt, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: valamivel több mint négymillió forint készpénz és egyéb adomány érkezett Nógrád megyébe, a központi kormányzat részéről pedig - miután 16 összedőlt, vagy lakhatatlanná vált lakás található Nógrád megyében - a tartalék keretből 48 millió forint került megítélésre.

 

Nógrádban nem építik újjá az összedőlt házakat. Mivel október 31-ig mindenki feje fölé tetőnek kell kerülnie, az érintett településeken házakat vásárolhatnak a rászorulók.

 

(hírTV)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.