Városlista
2022. augusztus 18, csütörtök - Ilona

Hírek

2010. Június 20. 07:25, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Minden második magyar nézi a vb-t

Minden második magyar nézi a vb-t

Minden második magyar követi a labdarúgó-világbajnokság eseményeit a Nézőpont Intézet felmérése szerint. Az arány a férfiak körében magasabb: háromból ketten nézik a meccseket. A megkérdezettek 80 százaléka a tévében követi a tör

 

A magyarok fele nézi a közvetítéseket, 23 százalék pedig szinte egyetlen mérkőzésről sem maradt le eddig. A férfiak körében népszerűbb a meccsnézés, 65 százalékuk követi az eseményeket, míg a nőknél ez az arány 31 százalék. A legtöbb néző egyébként a 60 éven felüli korosztályból kerül ki, ebben a csoportban 56 százalékos a meccsnézési arány.

 

A megkérdezettek túlnyomó része, 80 százaléka tévén keresztül követi a mérkőzéseket, de kezd előretörni az internet is, a világhálón 12 százalék nézi a közvetítéseket.

 

A felmérés kitért a magyar labdarúgó-válogatott jövőjére is. Ebből a szempontból a megkérdezettek pesszimisták, mindössze ötödük gondolja úgy, hogy négy év múlva van esély a kijutásra. 24 százalék nem tudott állást foglalni a kérdésben, 64 százalék viszont úgy véli: nincs esély a részvételre.

 

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 18. 12:04, csütörtök | Belföld

Letartóztattak egy kiskorúakat dolgoztató építési vállalkozót

Letartóztatott a bíróság egy építési vállalkozót, aki a gyanú szerint alacsony munkabérért dolgoztatott kiszolgáltatott helyzetben lévő kiskorúakat - közölte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán az MTI-vel.

2022. Augusztus 18. 10:01, csütörtök | Belföld

Budapesten fogtak el egy FBI által keresett férfit

Budapesten fogtak el egy 36 éves magyar-román kettős állampolgárságú férfit, akit azért keresett az FBI, mert a gyanú szerint 2007-ben társaival vírus befecskendezésével zsarolt egy párt az Egyesült Államokban

2022. Augusztus 18. 08:03, csütörtök | Belföld

Elege lett és tört-zúzott, aztán magára hívta a rendőrséget

Őrizetbe vettek egy 45 éves lakiteleki férfit a tiszakécskei rendőrök, aki miután rombolt, értesítette a rendőrséget. A férfinek rongálásért, garázdaságért és zaklatásért is felelnie kell.

2022. Augusztus 18. 07:00, csütörtök | Belföld

A búza jelentős része étkezési minőségű Zalában

Zala megyében a közel 27 ezer hektáros termőterületen átlagosan 5,56 tonna kenyérgabona termett hektáronként az idén, a learatott búza 50 százaléka étkezési minőségű