Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Február 11. 14:41, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Minden részében rejlik valami jó

Minden részében rejlik valami jó

A grapefruitot valaki vagy nagyon, vagy egyáltalán nem szereti, egy dolog azonban biztos: minden egyes részében rejlik valami, ami jótékony hatással van szervezetünkre.


A grapefruit, aminek magyarosított neve a citrancs, igencsak megmosolyogtató, a legnagyobb méretű citrusfélének számít. Az egyik leghasznosabb gyümölcs, mert minden része felhasználható, tele van az immunrendszert erősítő vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A húsa és a leve gazdag C vitaminban, a magjából kinyert olaj pedig fertőtlenítő hatású.

Nagy mennyiségben tartalmaz továbbá káliumot, kalciumot, és foszfort, míg kisebb mennyiségben B, E és K vitaminokat, biotint, inozitot és többféle ásványi anyagot is. Magas C vitamin tartalmának köszönhetően kitűnő a megfázás tüneteinek enyhítésére, erősíti az érfalakat, csökkenti a visszér kialakulását, remek máj- és vértisztító, valamint segít a zsírok lebontásában, ezért kiváló koleszterinszint-csökkentő.

A vásárlás során csak olyan gyümölcsöt válasszunk, amelynek a külseje hibátlan, és ha megszagoljuk kellemes, citrusillatot érzünk, ugyanis a grapefruit a szüretelés után már nem érik tovább. Hűtőszekrényben tárolva azonban sokáig eláll, és emiatt nagyobb mennyiséget is vásárolhatunk belőle.

A frissen facsart grapefruitlé kiváló ital fogyókúra esetén, hiszen tele van vitaminnal, nem engedi megkötni az elfogyasztott zsírok nagy részét, illetve alacsony energia- és cukortartalommal rendelkezik. A magból kinyert kivonat rendkívül sok baktérium, vírus és fertőzés ellen jelent megoldást, így fertőtlenítő hatásának köszönhetően segít például a nőgyógyászati panaszok kezelésében. (pr)

www.patikamagazin.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.