Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Március 19. 07:00, csütörtök | Helyi

"Mindnyájunknak szerencsés Földet érést kívánok!" - Csankó Zoltán

Csankó Zoltán Jászai Mari- díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház művésze nyilatkozott portálunknak néhány gondolatot a koronavírus miatt most kialakult helyzetről. Azt kérte, hogy írását így, levél formájában közöljem.

"Kedves Dani!

Udvariasan kérted, hogy írjak néhány sort arról, hogy érzem magam ebben a jelenlegi helyzetben, csak egy-két gondolatot, érzést fogalmazzak meg.
Hát íme, de tényleg csak néhány sor lesz.
Nehéz olyat írni, mondani, amit mások már nem tettek meg. Meg sem próbálom!
Lelkileg rendkívül gyötrelmes nekem, hiszen Győrben hatalmas sikerrel mutattuk be, és játszottuk utána is A király beszédét, majd Budapesten a József Attila színházban a Bereményi Géza által írt Eldorádóban volt óriási élmény a főszerepet játszani, és most következett volna a hab a tortán, ismét Győrben, az Amadeus, Salieri szerepe. Talán pályafutásom legcsodálatosabb szezonja lehetett volna. (Pedig már volt néhány gazdag, sikeres évadom.)
De hátha még a nehézségek ellenére is így lesz, bízom a tudósokban, orvosokban, az emberek összefogásában, a színházi szakemberek hozzáértésében, munkájában, és talán a szerencsében is!
Az anyagi veszteségekről most nem beszélek, nem lenne ízléses, hiszen vannak nálam sokkal nehezebb helyzetben lévők, a társadalom minden rétegében. ( Na, jó, nem mindegyikben! )
Mindnyájunknak szerencsés Földet érést kívánok!

Ölellek Benneteket: Csankó Zoltán"

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotó: Győri Nemzeti Színház- Fehér Alexandra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.