Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Április 04. 07:48, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Miniszterek mellett a legfőbb ügyészt kérdezik a képviselők

Miniszterek mellett a legfőbb ügyészt kérdezik a képviselők

Minisztereknek és a legfőbb ügyésznek címzett kérdések, valamint azonnali kérdések hangozhatnak el ma az Országgyűlésben.

A Ház aktuális kéthetes ülésének utolsó napja délelőtt 11 órakor, napirend előtti kérdésekkel kezdődik, amit a kérdések követnek.

A parlament honlapján elérhető információk alapján a kormánypárti padsorokból Bene Ildikó a szolnoki vasúti járműgyártás jövőjéről kérdezi a fejlesztési minisztert, míg a kereszténydemokrata Hollik István várhatóan Juhász Péter, az Együtt alelnökének lakásbérlésével kapcsolatban vár állásfoglalást az igazságügyi minisztertől.

Ellenzéki oldalról a szocialista Kiss László "egy elmaradt bocsánatkérésről" című kérdésével fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz a tanártüntetésekkel kapcsolatban. A jobbikos Ander Balázs a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Lázár Jánosnak teszi fel "Cigányügy, süllyedő hajó?" című kérdését. Az LMP-s Sallai R. Benedek pedig arról kérdezi, majd a legfőbb ügyészt, hogy "miért húzódnak olyan sokáig a politikailag kényes ügyek". A képviselők a kérdéseket követően - szintén egy órában - azonnali kérdéseket tehetnek fel a kabinetnek. A Ház ülése ezt követően napirend utáni felszólalásokkal ér véget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.