Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Augusztus 15. 13:45, szerda | Belföld
Forrás: fidesz.hu

Miniszterelnökség: mindhárom elrabolt magyar rendőr volt

Miniszterelnökség: mindhárom elrabolt magyar rendőr volt

Új, részletesebb, és részben pontosított jelentést küldött a Miniszterelnökségnek a Szíriában hétfőn elrabolt három magyar állampolgárral kapcsolatban szerda délelőtt Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtóstábját vezető helyettes államtitkár.

Mint írja: 2012. augusztus 13-án délelőtt 9.00 és 11.00 óra között a szír főváros, Damaszkusz külvárosában fegyveresek állítottak meg egy gépkocsit, majd annak utasait – 3 magyar és három szír állampolgárt – elrabolták. A három középkorú, 40 év körüli magyar férfit a Terrorelhárítási Központ azonosította.

Tájékoztatása szerint kiderült, hogy mindhárman rendőrök voltak korábban; a rendőrség különböző szakmai területén teljesítettek szolgálatot. Aktív rendőrként egyikőjük foglalkozott kutyakiképzéssel. Mindhárman évekkel ezelőtt leszereltek, a rendelkezésre álló adatok alapján 2005-ben, 2007-ben és 2008-ban hagyták el a szervezetet.

A Terrorelhárítási Központ jelenleg két, egymással párhuzamosan futó, szíriai emberrablási ügyben végez felderítést. A válságstáb munkája, a külföldi partnerszervekkel való kapcsolattartás és a Külügyminisztériummal történő együttműködés folyamatosan zajlik. A beérkező információk elemzése, értékelése során vizsgálják azt is, van-e kapcsolat a két emberrablási eset között, ezt a jelenlegi adatok nem támasztják alá.

A TEK főigazgatója rendszeresen tájékoztatja a kormányt és a Miniszterelnökséget. A magyar hatóságok – az Alaptörvénybe foglalt kötelezettségüknek megfelelően – minden lehetőséget kihasználva dolgoznak a két ügy megoldásán. Továbbá kérik a sajtó és a közvélemény megértését, amiért az ügy sikeres kezelése érdekében további információt egyelőre nem tudnak közölni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk