Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2011. Január 07. 16:22, péntek | Helyi
Forrás: NYME AK

Minősített erdei iskolai szolgáltatás címet kap a ravazdi Erdei Iskolai Oktatóközpont

Minősített erdei iskolai szolgáltatás címet kap a ravazdi Erdei Iskolai Oktatóközpont

A Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége, a NYME Apáczai Csere János Kar Neveléstudományi Intézete és a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. meghívja Önt a minősített erdei iskolai szolgáltatást igazoló tanús

Az átadási ünnepség programja:

09:30-10:00 érkezés az Oktatóközpontba
10:00-10:45 Megnyitó és köszöntések
10:45-11:00 A minősített erdei iskolai szolgáltatást igazoló tanúsítványokat átadja
Dr. Varga Zoltán NEFMI Közoktatás Fejlesztési Főosztály főosztályvezető
11:30-12:00 Erdőpedagógiától a Környezetpedagógiáig Kovátsné dr. habil Németh Mária intézetigazgató, projektvezető és a Környezetpedagógia doktori program vezetője előadása
12:00-13:00 Az Erdőpedagógia projekt alprojektjei (a Neveléstudományi Intézet doktoranduszainak, valamint az Erdőpedagógia C tárgy hallgatóinak prezentációi)

12:30-13:30 Ebéd

13:30-15:30 Terepi foglalkozás

Az Erdei Iskolai Oktatóközpontot 1996-ban a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. és a NYME Apáczai Csere János Kar közösen hozta létre, és azóta is közösen működteti.
Az idén 15 éves együttműködés egyedülállónak számít Magyarországon, mivel egy erdőgazdaság és egy pedagógusképző felsőoktatási intézmény működik együtt. Az együttműködés során a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. helyszínt és gyakorlóteret biztosít a NYME-AK Neveléstudományi Intézet Erdőpedagógia projektjének megvalósításához. A programokat a Neveléstudományi Intézet oktatói és a képzésük során felkészített hallgatók vezetik, a projekt vezetője Kovátsné dr. habil Németh Mária intézetigazgató.
Az együttműködés sikerességét bizonyítja, hogy évente több mint 3000 diák vesz részt az erdei iskolai programokon. Az Erdőpedagógia projekt eredményeit több hazai és nemzetközi konferencián bemutattuk.
Napjainkban Magyarországon rengeteg erdei iskola működik különböző felszereltséggel és jelentősen eltérő minőségű programokkal, ezért 2003-ban elindult az erdei iskolák részéről, valamint az akkori Oktatási minisztériumból egy kezdeményezés az erdei iskolák minőségbiztosításának elősegítése érdekében. A kidolgozott minősítési eljárásban olyan kritériumokat fogalmaztak meg a programért felelős szakemberek, melyeket teljesülése garantálja, hogy a „Minősített Erdei Iskolai Szolgáltatás”-sal rendelkező erdei iskolába érkező csoportok kiváló körülmények között, pedagógiailag jól felépített programokon vehet részt 3-5 napos programokon.
Az Erdei Iskolai oktatóközpont Ravazd is vállalta, hogy minősíteti magát, amely eljárás zárásaként 2010 decemberében több erdei iskolával együtt elnyerte a Minősített Erdei Iskolai Szolgáltatás címet.
Valamennyi decemberben minősített erdei iskola 2011. január 12-én a veheti át a címet igazoló tanúsítványt Ravazdon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 09:11, péntek | Helyi

Győri-Lukács Viktória is bekerülhet a szezon álomcsapatába

Három magyar kézilabdázó, a férfiaknál Bánhidi Bence, a nőknél Győri-Lukács Viktória és Töpfner Alexandra is bekerülhet a szezon álomcsapatába az európai szövetség (EHF) szavazásán.

2024. Június 14. 08:13, péntek | Helyi

Szombaton nyit a győri fürdő – praktikus kérdésekre kértünk és kaptunk választ

A RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő június 15-én indítja a nyári szezonját, a győrieknek kedvezményes jegyet kínálnak.

2024. Június 14. 07:16, péntek | Helyi

A könyvek a Baross útra költöznek!

Június 13-15. között három napon át zajlanak a 95. Ünnepi Könyvhét és 23. Gyermekkönyvnapok rendezvényei.

2024. Június 13. 09:12, csütörtök | Helyi

Országos bajnoki címet szereztek a Széchenyi Egyetem hallgatói

A Széchenyi István Egyetem sárkányhajóban is országos bajnoki címet szerzett