Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Október 20. 12:48, kedd | Helyi
Forrás: gyor.hu

Mintegy félszáz új parkoló a Barátság Park mellett

Mintegy félszáz új parkoló a Barátság Park mellett

47 gépjármű számára biztosít rendezett, biztonságos megállást a Grabo sátor mögött kialakított ingyenes parkoló…

„Folyamatosan keressük a városrészben a parkolási kapacitás bővítésének lehetőségét, 2006 óta mintegy háromszáz új parkolóhelyet létesítettünk, s most újabb, közel félszáz helyet sikerült létrehozni. – fogalmazott Radnóti Ákos alpolgármester, aki elmondta, továbbra is keresik a bővítési lehetőségeket, ezt a célt szolgálná a Kuopio Parkba, valamint a kórház mellé tervezett parkolólemez is. A terület önkormányzati képviselőjeként elmondta, a Barátság Parkban örvendetesen sokan sportolnak, de emiatt a szabálytalan parkolás is gyakori a környéken.

A Grabo sátor mögötti területen létrehozott ingyenes, elkerített, kivilágított parkoló számukra, és persze az itt lakók számára kínál biztonságos megállási lehetőséget. A képviselő hangsúlyozta, a biztonságot az Ifjúság körúti köztéri kamera is fokozza. Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra is, hogy a park közvetlen szomszédságában létrejött parkoló átadásával párhuzamosan szeretnék a környéken tapasztalható szabálytalanságokat felszámolni, ezért kéri az autósokat, használják az új lehetőséget, mert a jövőben a hatóságok kevésbé lesznek elnézőek a tilosban való parkolással szemben.

Szombati Bertold a Győr-Szol Zrt. ingatlangazdálkodási igazgatója kiemelte, a parkolót a Grabo sátor előtti kapun keresztül lehet megközelíteni. Az új lehetőségre egyébként szórólapok segítségével is igyekeznek felhívni a környéken élők és az ide látogatók figyelmét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.